Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluapu oli entistä suositumpaa viime vuonna

22.1.2020 14.58

Kirkon keskusteluavun puhelimessa ja chatissä käytyjen keskustelujen määrä nousi viime vuonna.

Keskusteluavun puhelimessa käytiin 49 709 keskustelua. Keskusteluja oli 16 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhden puhelun keskimääräinen kesto oli 15 minuutta. Odotusaika soittajilla oli noin kaksi minuuttia. Puhelimessa puhuttiin yhteensä 591 vuorokautta.

Puhelimen päivystyksessä oli mukana 82 seurakuntaa tai seurakuntayhtymää. Päivystäjinä toimi yli 900 ihmistä.

Puhelin oli avoinna joka päivä kello 18−01, perjantai- ja lauantaiyönä klo 03 saakka.

Ihmissuhteet sekä arki yleisimmät aiheet

Puhelimessa käydyistä keskusteluista viidesosa koski ihmissuhteita sekä liki saman verran arjen tilanteita. Hyvinvointi, sairaus ja yksinäisyys olivat myös yleisimpien aiheiden listalla.

Uskosta ja elämän merkityksestä halusi puhua noin joka 20. soittaja.

”Olen käyttänyt palvelujanne silloin, kun elämä on ahdistanut, tai olen halunnut purkaa jollekin kuormaani. Olen saanut todella paljon voimaa jaksaa eteenpäin näiden palveluiden myötä”, anonyymissä palautteessa kerrottiin.

Kirkon keskusteluavun chatissä käytiin noin 5 300 keskustelua. Keskustelujen määrä lisääntyi viisi prosenttia. Myös chatissä suosituin keskustelunaihe oli ihmissuhteet.

Chatin muista aihepiireistä esiin nousivat hyvinvointi sekä erilaiset tiedustelut. Chat oli avoinna arkipäivisin kello 12−20.

Netissä käytyjen keskustelujen määrä sen sijaan laski edellisvuodesta kymmenen prosenttia vajaaseen 900 keskusteluun.

Nettiin voi kirjoittaa joka päivä, ja vastauksen saa muutamassa päivässä. Kirjeitse käytiin seitsemän keskustelua.

Koulutettuja kirkon työntekijöitä ja vapaaehtoisia

Keskusteluavun päivystäjinä toimivat seurakuntien koulutetut vapaaehtoiset ja työntekijät. Kirkon keskusteluapua koordinoi 38 kirkon työntekijää keskimäärin 37 prosentin työpanoksella.

Kaikki seurakunnat ja seurakuntayhtymät ovat tervetulleita mukaan toteuttamaan palvelua.

Kirkon keskusteluapu on luottamuksellinen, anonyymi ja voittoa tavoittelematon palvelu. Keskusteluavussa voi keskustella kaikista mieltä painavista asioista. Päivystys on valtakunnallista, ja yhteyttä voi ottaa miltä tahansa paikkakunnalta.

Kirkon keskusteluavun yhteystiedot löytyvät osoitteesta kirkonkeskusteluapua.fi. Kyrkans Samtalstjänst tarjoaa keskusteluapua ruotsinkielellä. Sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta samtalstjanst.fi.