Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Rajamuutokset vireille

18.12.2019 18.28

Porin yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi keskiviikkoisessa kokouksessaan alkukesästä asti työskennelleen rajatyöryhmän raportin tiedoksi. Kyselyn vastauksissa ilmeni, että seurakuntarajojen muutostarpeet ovat lähes samansuuntaiset eri seurakunnissa.

Kyselyn perusteella on luvassa erinäisiä toimenpiteitä, kuten että Lavian seurakuntaneuvosto voisi tehdä aloitteen liitosneuvottelujen käynnistämiseksi Noormarkun seurakuntaan liittymisestä, koska tämä olisi luontevin suunta.

Nykyisten seurakuntarajojen ongelma ilmenee eritoten seurakuntavaaleissa. Kyselyn vastauksissa ilmeni, että seurakuntarajojen muutokset ovat lähes samansuuntaiset eri seurakunnissa.

Mahdolliset rajamuutokset tehdään seurakuntalaisia kuullen, ei pakkoliitoksina.