Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Rajamuutokset vireille

18.12.2019 18.28

Porin yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi keskiviikkoisessa kokouksessaan alkukesästä asti työskennelleen rajatyöryhmän raportin tiedoksi. Kyselyn vastauksissa ilmeni, että seurakuntarajojen muutostarpeet ovat lähes samansuuntaiset eri seurakunnissa.

Kyselyn perusteella on luvassa erinäisiä toimenpiteitä, kuten että Lavian seurakuntaneuvosto voisi tehdä aloitteen liitosneuvottelujen käynnistämiseksi Noormarkun seurakuntaan liittymisestä, koska tämä olisi luontevin suunta.

Nykyisten seurakuntarajojen ongelma ilmenee eritoten seurakuntavaaleissa. Kyselyn vastauksissa ilmeni, että seurakuntarajojen muutokset ovat lähes samansuuntaiset eri seurakunnissa.

Mahdolliset rajamuutokset tehdään seurakuntalaisia kuullen, ei pakkoliitoksina.