Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut muuttuvat

26.11.2019 11.36

Kirkkohallituksen täysistunto käsitteli uudestaan kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittäviä maksuja kokouksessaan tiistaina 26. marraskuuta. Tämä johtuu siitä, ettei lokakuussa tehdyssä päätöksessä oltu huomioitu digitoidusta aineistoista pyydettävää materiaalia ja niiden maksullisuutta.

Digitoitujen kirkonkirjojen kuvatiedostojen kopioimisesta aiheutuva työ on 45 euroa. Jos kopioimisesta aiheutuu työtä on enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa.

Lisäksi veloitetaan kirkonkirjoihin perustuvan aineiston kopiosta 9 euroa kuvalta.

Muutoin kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut kerrottiin lokakuun täysistuntouutisessa.

Kirkkohallituksen täysistunto pyytää määräyksestä kirkon laintarkastustoimikunnan lausuntoa.

Hintamuutokset astuvat voimaan ensi vuoden alussa. Kirkon virkatodistuksista veloittamia maksuja tarkistettiin, että ne ovat yhdenmukaisia maistraatin veloittamien maksujen kanssa.