Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Taloustoteutuma budjetoitua parempi

20.11.2019 17.26

Porin ev.lut. seurakuntayhtymän tammi-syyskuun tulos on 69 500 euroa positiivinen ja on samalla budjetoituun nähden yli 0,8 miljoonaa euroa parempi.

Vaikka tulos on sinällään hyvä, on se silti vuodentakaista selvästi heikompi vähentyneiden verotulojen vuoksi.

Vuoden loppua kohden tulos voi parantua, mikäli verotuloja kertyy normaalisti tai normaalia paremmin.

Näin ei kuitenkaan näytä käyvän, sillä seurakuntayhtymän kuluvan vuoden verotulot ovat jäämässä arvioidusta noin 0,2-0,5 miljoonalla eurolla.

Verotuloja kertyi syyskuun loppuun mennessä hieman yli 12 miljoonaa euroa, mikä on 9,8 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Yksi syy tulojen vähentymiseen ovat olleet muutokset verotulojen tilitysaikatauluissa.

Koko vuodelle on verotuloja budjetoitu tulevaksi hieman vajaat 14 miljoonaa euroa.