Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kasteeseen liittyvien lomakkeiden toimittamisessa korvaavia toimia lakon aikana

12.11.2019 17.09

Kasteeseen liittyvien lomakkeiden toimittamisessa turvaudutaan postilakon aikana korvaaviin toimiin.

Normaalisti L-lomakkeet tulevat keskusrekisteriin postitse VRK:lta. Kun posti on lakossa, L-lomakkeita ei tule. Keskusrekisteristä ei pystytä liioin toimittamaan postitse kasteeseen liittyvää infoa perheille.

Lakon aikana menetellään siten, että kun vanhemmat ovat yhteydessä pappiin lapsen kasteesta, pappi tai seurakuntasihteeri ilmoittaa asiasta keskusrekisteriin ja pyytää L-lomakkeen tai aikuiskastelomakkeen lapsen tiedoilla täydennettynä keskusrekisteristä.

Samalla annetaan kastetta koskeva informaatio, joka normaalisti lähetetään postitse. Kastava pappi toimittaa L-lomakkeen perheelle esimerkiksi kastekeskustelun yhteydessä.

Porin ev.lut. seurakunnan keskusrekisteri toimittaa lakon aikana virkatodistukset joko turvasähköpostilla tai sitten pyytää asiakasta noutamaan todistuksen, jos se on hänelle mahdollista.