Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Kirkolliskokous haluaa vahvistaa pyhiinvaelluksia Suomessa: pyhiinvaelluskoordinaattori ja pyhiinvaelluskeskus Turkuun

7.11.2019 14.54

Turussa koolla oleva kirkolliskokous on tänään hyväksynyt aloitteen pyhiinvaellustoiminnan kehittämisestä Suomessa ja Turkuun perustettavan pyhiinvaelluskeskuksen valmistelusta.

Aloitteen ensimmäiset allekirjoittajat olivat Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala ja Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand.

Pyhiinvaelluskeskuksia on Skandinavian ja Euroopan alueella lukuisia, Suomessa ei toistaiseksi vielä ainoatakaan.

Turun arkkihiippakunta ja Porvoon hiippakunta toteuttavat pyhiinvaellustoiminnan koordinoimiseen ja kehittämiseen tähtäävän kolmivuotisen hankkeen vuosina 2020–22 yhdessä Turun kaupungin kanssa. Pyhiinvaelluskoordinaattorin sijoituspaikka on Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli.

Hanketta on valmisteltu Turun kaupungin, Åbo Akademin, Turun yliopiston Brahea-keskuksen, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Turun tuomiokirkkoseurakunnan ja Åbo svenska församlingenin kesken. Turun kaupunki on mukana hankkeessa kaupunkikehittämisen, matkailun ja vetovoiman edistämisen näkökulmista.

Hankkeen rahoitus tulee useammasta lähteestä. Kirkolliskokouksen myöntämä rahoitus on ehdollinen siten, että se edellyttää muiden hankkeeseen osallistuvien myönteistä päätöstä omasta osuudestaan.

Pyhiinvaelluskiinnostus on viime vuosien aikana kasvanut merkittävästi. Tämän vuoden toukokuussa Turussa avattiin Pyhän Olavin merireitti Åbo Akademin koordinoimana. Reitti kulkee Turun saariston kautta Ahvenanmaan halki Ruotsin rannikolle ja liittyy siellä Ruotsin ja Norjan läpi kulkeviin Olavin reitteihin, joiden päätepiste on Nidarosissa eli Trondheimissa. Parhaillaan valmistellaan Pyhän Olavin mannerreittiä.

Pyhiinvaellustoimintaa koordinoivan tuen tarve on kasvanut ja hankkeen kautta tuetaan pyhiinvaellustoimintaa kaikkialla Suomessa.