Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Kirkolliskokous päättää nelivuotiskautensa – keväällä uusi kokoonpano

31.10.2019 14.47

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu Turun kristilliselle opistolle nykyisessä kokoonpanossaan viimeistä kertaa 4.–8. marraskuuta.

Kirkolliskokousvaali, jossa valitaan edustajat seuraavalle nelivuotiskaudelle käydään 11. helmikuuta.

Kirkolliskokouksen avajaismessu alkaa Turun tuomiokirkossa tulevana maanantaina klo 9.00. Messussa saarnaa Espoon piispa Kaisamari Hintikka. Arkkipiispa Tapio Luoma avaa kokousviikon avajaisistunnon klo 11.00.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) vierailee kirkolliskokouksessa maanantaina klo 14.00.

Aiheita riittää

Kokousviikolla käsittelyssä on muun muassa kummien määrä kastettavalle lapselle. Kirkkohallitus esittää kirkolliskokoukselle, että kastettavalle lapselle riittää jatkossa yksi kummi, joka on evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Päätös edellyttää muutosta kirkkojärjestykseen.

Viikon aikana käsitellään myös Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston talousarviot ensi vuodelle ja toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille 2020–2022.

Lisäksi käsittelyssä on muun muassa nuorten ja nuorten aikuisten osallisuuden kehittäminen kirkon hallinnossa. Tähän lakivaliokunta antaa mietintönsä.

Avustusaloite käsittelyssä

Lähetekeskustelussa ensimmäistä kertaa on myös noin 30 edustajan allekirjoittama talousarvioaloite, jossa esitetään avustusta pyhiinvaelluskoordinaattorin palkkaamista varten pyhiinvaellustoiminnan kehittämiseksi ja pyhiinvaelluskeskushankkeen koordinoimiseksi.

Kirkolliskokouksen uusi pääsihteeri Birgitta Hämäläinen on aloittanut tehtävässään 1. lokakuuta alkaen. Pääsihteeri vastaa kirkolliskokouksen kanslian toiminnasta ja hänen tehtävänään on myös kehittää kirkolliskokouksen toimintaa. Pääsihteeri osallistuu myös muun muassa säädösvalmisteluun.

Kirkolliskokouksen täysistunnot videostriimataan. Twitterissä kokousta voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous.