Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Reposaaren seurakuntakoti laitettiin myyntiin

17.10.2019 10.21

Reposaaren noin 400 neliötä käsittävä seurakuntakoti on päätetty laittaa myyntiin.

Meri-Porin seurakuntaneuvosto on merkinnyt myyntiin laittamisen yksimielisesti tiedoksi. Meri-Porin vs. kirkkoherran, seurakuntaneuvoston puheenjohtajan Helena Kuusirannan mukaan tarkoitus on katsoa rauhassa, löytyykö ostajia.

Seurakuntatalo on vähäisessä käytössä, ja sillä on silmämääräisesti arvioiden korjausvelkaa.

Meri-Pori on aktiivisesti suunnitelmiensa mukaan pyrkinyt säästöihin vähentämällä heikolla käytöllä olevia kiinteistöjä.

Kiinteistöpäällikkö Arto Huhtasen mukaan seurakuntayhtymän on helppoa luopua seurakuntakodista, koska siellä ei enää ole seurakunnallisia toimintoja. Nyt paikkaa käyttävät kudontapiiri ja partiolaiset.

–Rakennus voisi soveltua asuinkäyttöön, mutta kellaritiloissa olisi laittamista kosteusongelmien vuoksi, hän arvioi.

Rakennuksen myynti-ilmoitus julkaistaan kuluvan kuun aikana. Pyyntihinta on 50 000 euroa, mutta paikasta voi myös jättää tarjouksen.