Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Työryhmä selvittämään Satakunnan aluekeskusrekisteriä

4.10.2019 14.39

Satakuntalaiset seurakunnat pohtivat parhaillaan uutta aluekeskusrekisterimallia, joka olisi joko koko hiippakunnan kattava tai sitten Pori-vetoinen.

Eilen torstaina maakunnan seurakunnat päättivät perustaa aluekeskusrekisterin aiesopimusta työstävän työryhmän, johon kuuluvat lääninrovastit Heimo Hietanen ja Hannu Tomperi, Porin ev.lut. seurakuntayhtymästä yhteisen seurakuntatyön päällikkö Jari Suvila sekä keskusrekisteristä johtaja Leena Pekola ja toimistosihteeri Niina Tynkky, Rauman kirkkoherra Henry Liivola, Kankaanpään seurakunnan talousjohtaja Keijo Haavisto ja Eurajoen kirkkoherra Asko Riihimäki.

Seurakunnallisten keskusrekisterien vastuulla ovat muun muassa kirkonkirjat ja sukuselvitykset.

Lopulliset päätökset aluekeskusrekisteriin liittymisestä tekevät aikanaan kirkkovaltuustot.