Miljoonaremontti tulossa Porin seurakuntakeskukseen

18.9.2019 19.58

Kiinteistöpäällikkö Arto Huhtanen antoi keskiviikkona yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa tiedoksi Porin seurakuntakeskuksen huonon teknisen valmiuden yllättävien ukkostulvien varalta.

Seurakuntakeskus on valmistunut vuonna 1978, ja osa nyt yhä käytössä olevasta tekniikasta on alkuperäistä ja siis auttamattomasti vanhentunutta. Ilmanvaihtotekniikkaakin pitäisi uusia.

Puoli vuotta kestävä peruskorjaustyö tarkoittaisi sitä, että sisäpuoliset sadevesiviemärit olisi otettava näkyville seurakuntakeskuksen sisällä ja muutettava paineellisiksi. Samalla olisi käytävä läpi kellarin vedeneristys. Riskikohtia on todella lukematon määrä, Huhtanen kuvaili.

Kaikkiaan tällainen remontti maksaisi hänen mukaansa miljoona euroa.