Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Verotulot laskussa viime vuodesta

18.9.2019 19.53

Porin yhteinen kirkkoneuvosto sai kokouksessaan keskiviikkona tiedoksi seurakuntayhtymän talousarvion toteutuman kesä-heinäkuulta.

Katsauskaudella on talous pysynyt edellisten vuosien tapaan hyvänä ja välitulos on arviota parempi. Talous ei ole kuitenkaan yhtä hyvä kuin viime vuonna. Esimerkiksi verotuloja on kertynyt valtionrahoitus mukaan lukien 2,5 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Verotulot ovat seurakuntayhtymässä laskussa nyt neljättä vuotta peräkkäin.

Viime vuoden ensimmäiseen puolivuotiskauteen verrattuna toimintatulot ovat kasvaneet lähes kahdeksan, henkilöstömenot viis ja toimintamenot yhteensä 7,7 prosenttia, joka tarkoittaa 551 000 euroa.

Menojen kasvuun vaikutti Pomarkun seurakunnan liittyminen seurakuntayhtymään vuodenvaihteesta alkaen.