Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Piispainkokous keskusteli Sastamalassa uskontojen kohtaamisesta

10.9.2019 15.46

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous käsitteli tänään tiistaina 10. syyskuuta työnimeltään Suuntaviivoja uskontojen kohtaamiseen -asiakirjan luonnosversiota ja antoi palautetta sekä näkökulmia asiakirjaa valmistelevan toimikunnan työhön.

Monikulttuurisessa ja moniuskontoisessa nyky-Suomessa kirkolla on entistä enemmän tarvetta uskontojen väliseen yhteistyöhön niin johto- kuin seurakuntatasollakin. Asiakirjan tavoitteena on tarjota erityisesti seurakuntien työntekijöille teologisia näkökulmia ja käytännöllisiä ohjeita toisten uskontojen kohtaamiseen.

Piispainkokous asetti vuonna 2017 Uskontojen kohtaamisen toimikunnan. Vuosi sitten elokuussa se sai piispainkokoukselta tehtäväksi valmistella asiakirjaa, joka linjaisi, miten luterilaisessa kirkossa suhtaudutaan muihin uskontoihin.

Piispainkokous merkitsi tiedoksi Ammatillisen koulutuksen ryhmän raportin viime vuodelta sekä hyväksyi Kirkon teologikoulutustoimikunnan toimintasuunnitelman ensi vuodelle.

Seuraavan kerran piispainkokous kokoontuu lokakuun lopulla Helsingissä.