Hoitamattomat haudat uudelleen käyttöön

12.6.2019 18.55

Ahlaisten hoitamattomat ainaishaudat otetaan uudelleen käyttöön.

Ahlaisten hautausmaiden hoitamattomat hautapaikat on kartoitettu kesällä 2017-2018 ja asiasta julkaistiin ainaishautojen hoitamattomuuden kuulutus Satakunnan Kansassa 20.5.2018.  Hautojen kunnostukselle määriteltiin aikarajaksi 20.5.2019, jonka jälkeen hautapaikka voitaisiin julistaa menetetyksi.

Kirkkolain nojalla hautaoikeudet menettänyt hautapaikka siirtyy seurakuntayhtymän hallintaan 20.11.2019. Hautaoikeuden menettämisestä ilmoitetaan Satakunnan Kansassa ja näiden hautapaikkojen muistomerkkien poistaminen on mahdollista kuuden kuukauden ajan.

Näin ollen hautojen käyttöönotto aloitetaan 1.1.2020, kun kuulutuksesta on kulunut puolivuotta.