Satakunnan alueella on tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan mahdollista järjestää 1. kesäkuuta alkaen seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Facebookissa ovat

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyy listattuna kaikki Porin ev.lut. seurakuntien kuluvan viikon sunnuntain jumalanpalvelukset sekä linkit seurakuntien sometileille, joiden kautta voit mm. seurata jumalanpalveluksien striimauksia. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Oopperan kummitus Pori Organin tämänkertainen mykkäelokuva

13.5.2019 14.24

Alkavan kesän Pori Organ -festivaaleille on tapahtuman taiteellisen johtajan Juhani Romppasen mukaan koottu mukaan sellaisia artisteja ja musiikkiteoksia, jotka voivat päästä oikeuksiinsa Keski-Porin kirkon kaltaisessa katedraalissa suurten sinfonisten urkujen ansiosta.

Avajaiskonsertissa maanantaina 10. kesäkuuta esitettävä brittiläisen säveltäjän David Briggsin Messe pour Saint Sulpice kuullaan Suomessa nyt ensimmäisen kerran.

–Festivaaleilla on suuri kunnia voida esittää Briggsin kaltaisen huippunimen teoksia, joita nyt sitten kuullaankin varsin kattavasti, Romppanen kiittelee.

Briggsillä ja Widorilla on keskinäinen kytkös. Briggsin sävellys on nimittäin luotu Saint Sulpicen kirkon kunniaksi, sillä Widor työskenteli eläissään peräti 64 vuotta kyseisen kirkon urkurina.

–Pitää muistaa, että Ranskassa urkurin virka on elinikäinen.

Urkufestivaalin mykkäelokuvana nähdään tällä kertaa vuonna 1925 valmistunut amerikkalainen The Phantom of The Opera, joka tunnetaan Suomessa paremmin Oopperan kummituksena.

Nyt 14. kerran järjestettävän festivaalin toinen huippunimi on ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva amerikkalainen Stephen Tarp. Hän esittää ranskalaisen Marcel Duprén 2. urkusinfonian.

Pori Organin koko ohjelma löytyy oheisesta liitetiedostosta.

https://drive.google.com/file/d/1LFJWyihptlditT-LLy-91dR762_26d6A/view?usp=sharingLinkki avautuu uudessa välilehdessä