Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Bo-Göran Åstrand valittiin Porvoon hiippakunnan seuraavaksi piispaksi

10.4.2019 14.33

Alustavan ääntenlaskennan mukaan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand sai pidetyssä vaalissa Porvoon piispanvaalin toisella kierroksella 309 ääntä ja johtaja Sixten Ekstrand 265 ääntä.

Åstrand tuli siten valituksi hiippakunnan seuraavaksi piispaksi. 

Porvoon piispanvaalissa äänioikeutettuja oli noin 700. Vaalin äänestysprosentti oli 88. Tyhjiä ääniä annettiin vaalissa 43.

Tulokset vahvistetaan torstaina 11. huhtikuuta klo 13 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa.

Bo-Göran Åstrand (s. 1964) on toiminut Pietarsaaren ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2007. Sitä ennen hän toimi samassa seurakunnassa seurakuntapastorina ja kappalaisena vuosina 1991-2007.

Åstrand on toiminut erilaisissa kirkon luottamustehtävissä mm. kirkolliskokousedustajana vuosina 2004-2007 ja vuodesta 2012 eteenpäin. Hänet vihittiin papiksi vuonna 1991.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään syyskuun alussa, ja hänet vihitään virkaansa Porvoon tuomiokirkossa 29. syyskuuta.