Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Seurakuntayhtymän tilinpäätös budjetoitua selvästi parempi

27.3.2019 18.29

Porin ev.lut. seurakuntayhtymän viime vuoden tilinpäätös oli selvästi budjetoitua parempi. Kun budjetissa viime vuodelle ennakoitiin 586 000 euron miinusmerkkistä tulosta, jäi lopullinen tulos miinukselle 106 000 euron verran.

Hallinto-, talous- ja henkilöstöpäällikkö Eeva Uusimäen mukaan torjuntavoiton taustalta löytyy muutamia tekijöitä. Henkilöstömenot ja toimintakulut jäivät budjetoitua pienemmiksi, kun taas toimintatulot olivat ennakoitua paremmat.

Toisaalta verotulot alittivat budjetoidun. Viime vuoden verokertymä oli runsaat 15,4 miljoonaa euroa, mikä on reilut puoli miljoonaa huonompi kuin talousarviota varten oli laskettu.

Sijoitustuottojen netto jäi miinukselle arvonalennuskirjausten jälkeen, kun kurssitaso oli vuoden lopussa koko vuoden alimmalla tasolla. Uusimäki korostaa, että verotulojen huono kertymä on itse asiassa vieläkin huonompi kuin huonona vuonna 2017.

–Tässä on huolestuttavaa se, että jos verokertymä on näin huono vielä suhdannehuipulla oltaessa, niin miten kehnoksi tilanne sitten mahtaa mennäkään mahdollisessa taantumatilanteessa.

Porin yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi tilinpäätöksen kokouksessaan keskiviikkona.