Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Hallinto-oikeus: Teljän seurakunta ei ole rikkonut lakia Sleyn messujen yhteydessä

26.3.2019 13.25

Turun hallinto-oikeus on käsitellyt Porin Teljän seurakunnan messuyhteistyötä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) kanssa.

Hallinto-oikeus hylkäsi helmikuussa valituksen, joka tehtiin messuyhteistyön jatkamista koskevasta päätöksestä. Oikeuden mukaan Teljän seurakuntaneuvoston päätös ei ole valituksessa esitetyillä perusteilla lainvastainen. Sitä ei myöskään ole tehty virheellisessä järjestyksessä.

Valitus koski joulukuussa 2017 tehtyä päätöstä, jolla Teljän seurakuntaneuvosto jatkoi yhteistyötä Sleyn kanssa. Seurakuntaneuvoston jäsen oli tehnyt samassa kokouksessa neuvostolle vastaehdotuksen, joka hävisi äänin 11–4. Vastaehdotuksen mukaan yhteistyötä ei olisi pitänyt jatkaa.

Sleyn messuja järjestetään viikoittain Teljän seurakunnan alueelle kuuluvassa Väinölän kirkossa.