Åstrand ja Ekstrand Porvoon piispanvaalin toiselle kierrokselle

19.3.2019 15.14

Alustavien tuloksien mukaan Bo-Göran Åstrand ja Sixten Ekstrand etenevät toiselle vaalikierrokselle tiistaina 19. maaliskuuta pidetyssä Porvoon hiippakunnan piispanvaalissa.

Vaalin toinen kierros on 10. huhtikuuta.

Alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat neljän ehdokkaan kesken seuraavasti: kirkkoherra Harry Sanfrid Backström sai 107 ääntä, toimittaja ja pappi Lisa Enckell 151 ääntä, kirkkoherra Bo-Göran Åstrand 198 ääntä sekä johtaja Sixten Ekstrand 188 ääntä.

Tulokset vahvistetaan keskiviikkona 20. maaliskuuta klo 13 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa. Vahvistetusta tuloksesta tiedotetaan iltapäivän aikana 20. maaliskuuta.

Vaalin äänestysprosentti oli 92.5 prosenttia.

Porvoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on 704. Äänioikeutetuista puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät.