Kaisamari Hintikka valittiin Espoon seuraavaksi piispaksi

1.11.2018 14.14

Alustavan ääntenlaskennan mukaan Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, TT, pastori Kaisamari Hintikka (s. 1967) sai 57,8 prosenttia annetuista äänistä Espoon piispanvaalin toisella kierroksella ja tuli valituksi Espoon hiippakunnan seuraavaksi piispaksi.

Piispanvaalin alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat Kaisamari Hintikan ja jumalanpalveluselämän kouluttaja, TT, pastori Juhani Holman (s. 1958) kesken seuraavasti: Kaisamari Hintikka sai yhteensä 463 ääntä ja Juhani Holma 324 ääntä. Vaalin äänestysprosentti oli 84,3.

Kaisamari Hintikka vihittiin papiksi vuonna 2009. Hän on työskennellyt Genevessä vuodesta 2011, josta viimeiset viisi vuotta Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kirkon ulkoasiainosaston työalasihteerinä.

Espoon piispanvaalissa äänioikeus oli 950 äänestäjällä, jotka koostuivat hiippakunnan papeista ja lehtorista sekä maallikkovalitsijoista.