Ehdokkaita vähemmän kuin neljä vuotta sitten

21.9.2018 15.30

Seurakuntavaaliehdokkaiden määrä Porin ev.lut.seurakuntayhtymässä väheni neljän vuoden takaiseen verrattuna.

Samanlainen suuntaus on näkyvillä muissakin seurakunnissa pitkin maata.

Yhteiseen kirkkovaltuustoon pyrkii Porissa tällä kertaa 204 ehdokasta, kun luku neljä vuotta sitten oli 245. Luvussa on mukana myös Pomarkku, joka vuodenvaihteessa yhdistyy Noormarkkuun ja osaksi seurakuntayhtymää.

Seurakuntaneuvostoihin pyrkii tällä kertaa 211 ehdokasta, kun luku neljä vuotta sitten oli 232.

Ilman Pomarkkua kirkkovaltuustoon pyrkijöitä on nyt 188, neljä vuotta sitten 223. Seurakuntaneuvostojen puolella vastaavat luvut ovat 197 ja 232.

Uutena tulokkaana Porin seurakuntavaaleissa ovat vihreät, jotka ovat asettaneet ehdokkaita Keski-Porissa ja Teljässä.