Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Perjantaina 31.8. vietetään D-dayta – diakonian viran päivää

30.8.2018 08.16

Ensimmäistä D-dayta – diakonian viran päivää vietetään ensi perjantaina 31.8.2018. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakonien työtä ja virkaan vihkimystä. D-day tarkoittaa tiettyä merkittävää päivää tai tärkeän tapahtuman aloituspäivää. Kirjain kuvastaa myös diakoniaa ja diakonian virkaa.

Tapahtuman päiväksi on valittu Suomen kirkon ensimmäiseksi diakonissaksi 1.9.1872 vihityn Matilda Hoffmanin vihkimyspäivää lähinnä oleva arkipäivä. Tänä vuonna päivä on siis perjantai 31.8.

Sisar Matilda ja hänen jälkeensä vihityt diakonissat olivat kehittämässä sairaanhoitoa ja diakoniatyötä sekä edistämässä naisten mahdollisuutta kirkon työhön.

Monien seurakuntien diakoniatyöntekijät näkyvät tapahtumapäivänä katukuvassa. He ovat tavattavissa muun muassa kauppakeskuksissa, kohtaamispaikoissa ja toreilla.

Diakoniatyöntekijän tunnistaa virkaan kuuluvasta vihreästä pantapaidasta tai diakonissan puvusta. Työntekijät kertovat diakoniatyöstään, diakonian virasta ja alan koulutuksesta.

Porin ev.lut. seurakunnissa työskentelee yhteensä reilut parikymmentä diakoniatyöntekijää.