HeikkiJaJohanna_THUMB.jpg

Oppilaitostyöntekijöitä on nyt kaksi

24.8.2018 15.07

Porin ev.lut. seurakuntien oppilaitostyötä tehdään nyt kahden hengen voimin, kun jo aiemmin työtä tehnyt oppilaitosdiakoni Johanna Simola sai elokuun alussa työparikseen oppilaitosteologi Heikki Hesson.

– Oppilaitosteologin työ on alkanut todella hyvin. Alkuun olen tutustunut työhön, järjestellyt kalenteria ja tutustunut oppilaitoksiin sekä niiden henkilökuntiin, Heikki Hesso kertoo.

Oppilaitostyö on kirkon ja seurakuntien oppilaitoksissa tehtävää hengellistä työtä.

– Olemme siellä opiskelijoita ja henkilökuntaa varten keskusteluapuna, kun halutaan jutella mistä tahansa elämään liittyvästä asiasta, Hesso rohkaisee.

Oppilaitostyöntekijät toimivat Porin Yliopistokeskuksessa, Satakunnan ammattikorkeakoulussa, Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja ammattikoulu Winnovassa.

– Me osallistumme oppilaitoksissa esimerkiksi erilaisiin hyvinvointiryhmiin, joihin kuuluvat myös terveydenhoitajat, kuraattorit ja opot sekä opettajat. Niissä mietimme, mitä opiskelijoiden hyvinvointi voisi olla, Johanna Simola kertoo.

Lisäksi oppilaitostyöntekijät osallistuvat erilaisiin tutor-koulutuksiin ja kohtaavat opiskelijoita yksilöllisesti.

– Opiskelijat haluavat keskustella aivan kaikesta ihmiselämään liittyvästä iloista suruihin. Keskusteluaiheet ovat olleet laajalla skaalalla opiskeluihin liittyviä pieniä murheita, perhe- ja parisuhdeasiat, kriisit tai ongelmat, sekä tietysti hengelliset asiat. Oppilaitoksissa on tänä päivänä kaiken ikäisiä opiskelijoita suoraan peruskoulusta aina 50-vuotiaisiin saakka, Simola kuvailee.

Oppilaitosten väki on Hesson ja Johannan seurakunta, johon kuuluu noin 14 000 jäsentä.

– Me emme kysy kenenkään uskonnollista vakaumusta, vaan olemme palvelemassa yhteisöä, Hesso kiteyttää.