Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Punaisten muistomerkki paljastetaan SuomiAreenalla

13.6.2018 13.47

Punaisten muistomerkin julkistaminen tapahtuu SuomiAreenan yhteydessä Keski-Porin kirkon pihassa keskiviikkona 18. heinäkuuta klo 10-12. SDP:n ja vasemmistoliiton tilaaman pronssisen reliefin on tehnyt kuvataiteilija ja entinen läänintaiteilija Marjo Heino.

Heinon mukaan jo muistomerkkipäätös itsessään kuvastaa sovintoa, samoin reliefin kuvassa on viitteitä sovinnosta. Hän on myös kuvannut reliefissään sellaisia puita, jotka ovat olleet olemassa Porissa jo kansalaissodan keväänä 1918.

Muistomerkissä on mukana runoilija Aulikki Oksaselta kuuluisaksi tullut lause "Ei synny rakkautta ilman oikeutta."

Paljastustilaisuudessa puhuvat SDP:n ja vasemmistoliiton kunnalisjärjestöjen puheenjohtajat Esa J. Wahlman ja Milka Tommila sekä piispa Kaarlo Kalliala.