Punaisten muistomerkki paljastetaan SuomiAreenalla

13.6.2018 13.47

Punaisten muistomerkin julkistaminen tapahtuu SuomiAreenan yhteydessä Keski-Porin kirkon pihassa keskiviikkona 18. heinäkuuta klo 10-12. SDP:n ja vasemmistoliiton tilaaman pronssisen reliefin on tehnyt kuvataiteilija ja entinen läänintaiteilija Marjo Heino.

Heinon mukaan jo muistomerkkipäätös itsessään kuvastaa sovintoa, samoin reliefin kuvassa on viitteitä sovinnosta. Hän on myös kuvannut reliefissään sellaisia puita, jotka ovat olleet olemassa Porissa jo kansalaissodan keväänä 1918.

Muistomerkissä on mukana runoilija Aulikki Oksaselta kuuluisaksi tullut lause "Ei synny rakkautta ilman oikeutta."

Paljastustilaisuudessa puhuvat SDP:n ja vasemmistoliiton kunnalisjärjestöjen puheenjohtajat Esa J. Wahlman ja Milka Tommila sekä piispa Kaarlo Kalliala.