Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Kamalat Äidit -ryhmän vetäjät Katriina Mäki ja Satu Katila

Huiman suosion saanut Kamalat Äidit -ryhmä palaa syksyllä

30.5.2018 13.45

Porin ensimmäinen Kamalat äidit -ryhmä pidettiin keväällä. Ryhmä sai niin paljon kiitosta, että uusi ryhmä alkaa syyskuussa. Ryhmän vetävät Katriina Mäki ja Satu Katila.

 

– Kamalat Äidit -ryhmä on tarkoitettu murrosikäisten lasten äideille vertaistueksi ja paikaksi, jossa saa jakaa sitä omaa ahdistusta ja pahaa oloa, mitä murkkuikäisen lapsen kanssa aina joskus – tai säännöllisesti – on, Satu Katila kertoo.

Kamalat Äidit on NNKY:n tuoteperheeseen kuuluva konsepti, joka toteutetaan yhteistyössä seurakunnan kanssa.

Ryhmän ensimmäinen kevät sujui yli odotusten.

– Perustimme ryhmän innoissamme ja ryhmän loputtua huomasimme, että se tuli tarpeeseen, Katriina Mäki hymyilee.

Ryhmässä olleiden äitien lapset olivat noin 9–10 vuotiaista täysi-ikäisiin. Siitä huolimatta ryhmä toimi hyvin, ja äidit kokivat olleensa ryhmän jälkeen rauhallisempia ja leppoisampia.

– He kertoivat osaavansa nyt suhtautua asioihin tyynemmin. Myös perheet antoivat palautetta, että ryhmä teki äideille hyvää, Katila naurahtaa.

Ryhmäläisten antama palaute oli todella positiivista.

– Moni olisi kaivannut tällaista ryhmää jo aiemmin, eivätkä he osanneet odottaa etukäteen, kuinka paljon ryhmästä voi itselleen ja perheelleen saada, Mäki kuvailee.

– Kaikki viihtyivät ryhmässä hyvin, ja saivat siitä paljon. He myös kokivat, että me vetäjät onnistuimme hyvin, minkä veikkaan johtuvan siitä, että meilläkin on murrosikäiset lapset kotona. Olemme enemmän vertaisia kuin ohjaajia, Katila miettii.

Ryhmässä jaettiin kokemuksia luottamuksellisessa ilmapiirissä.

– Vaikka ryhmäläisten lapset olivat hyvin erilaisissa tilanteissa elämissään, löytyi yhteisiä nimittäjiä arjen käytännön asioista. Koen, että niihin ryhmäläiset saivat toisiltaan vinkkejä, Mäki kertoo.

– Me jaoimme ryhmässä niin sattuja helmi-hetkiä, jollainen voi olla vaikka teini-ikäisen kanssa saunan lauteilla istuminen tai perheen yhteisen toiminnan järjestämistä, Katila kuvailee.

Ryhmässä kävi myös perheneuvolan terveydenhoitaja, jonka kanssa käsiteltiin fyysisen puolen asioita ja niiden liittymistä murrosikään.

Uusi Kamalat Äidit -ryhmä alkaa tiistaina 4. syyskuuta. Ryhmä kokoontuu joka tiistai seitsemän viikon ajan.

– Meillä on ryhmän suhteen odotukset tosi korkealla, koska ensimmäinen ryhmä onnistui niin valtavan hyvin.

– Toivomme, että saamme hyvää keskustelua ja lämmintä vertaistukea myös tähän ryhmään, Mäki kertoo.

Syksyn ryhmään voi ilmoittautua Satu Katilalle tai Katriina Mäelle sähköpostilla tai puhelimitse.