Lavian kirkon ulkomaalin poisto.

Lavian kirkon maaliremontti meneillään

14.5.2018 15.07

Lavian kirkon ulkopuolen maalinpoisto aloitettiin huhtikuussa, ja valmis koko urakan pitäisi olla syksyllä.

Porin ev.lut. seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Kalevi Lindfors kertoo, että maalin poisto on hidasta.

– Urakan tekee porilainen PRM-yhtiöt. Maali poistetaan infrapunamenetelmällä, joka on hidasta, hän kertoo.

Maalin poistoa tehdään arkisin, eikä se vaikuta kirkon käyttöön esimerkiksi sunnuntain messuissa.

– Kun maali on poistettu, kirkko maalataan samalla keltaisen sävyllä, kuin se ennenkin oli, Lindfors kuvailee.

Urakkaan on budjetoitu 200 000 euroa, mutta siitä selvittäneen 150 000 eurolla.

(kuva: kirkkoherra Anna-Kaisa Hautala)