Seurakuntavaaleihin voi valmistautua verkossa

30.4.2018 14.45

Porin ev.lut. seurakuntayhtymän sivuilla osoitteessa www.kirkkoporissa.fi/vaalit on avattu palvelu, jonka avulla puolueet ja valitsijayhdistykset voivat tehostaa valmistautumistaan ensi syksyn seurakuntavaaleihin.

Sivuilta löytyy tärkeiden päivämäärien lisäksi muun muassa käytännön ohjeita ehdokkaaksi asettumiseen ja ehdokaslistan kokoamiseen. Tarjolla on myös muutakin vaaleihin liittyvää ajankohtaisinformaatiota.

Ehdolle vaaleissa asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Sen taustalla voi olla puolue, herätysliike tai jokin aate, joka yhdistää jäseniä sen ympärille. Valitsijayhdistys on mahdollista perustaa myös jonkin kaupunginosan ympärille.