Ehdokkaiden haku seurakuntavaaleihin menossa

27.4.2018 11.12

Puolueet ja valitsijayhdistykset hakevat parhaillaan ehdokkaita syksyn seurakuntavaaleihin. Ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta, johon asti ehdokkaiden haku voi jatkua.

Esimerkiksi Kokoomus Porin työvaliokunnan jäsenen Ville Pääkkösen mukaan ehdokkaiden rekrytointi on heidän kunnallisjärjestössään nyt täydessä vauhdissa. Kunnallisjärjestössä on päätetty, että valtaosan ehdokkaista on oltava selvillä toukokuun loppuun mennessä.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18. marraskuuta, ja ennakkoäänestys järjestetään 6.-10. marraskuuta.

Edellisissä seurakuntavaaleissa vuonna 2014 Porissa oli ehdolla 240 henkilöä.