Arkkipiispan vaalin tulokset on vahvistettu

2.3.2018 14.48

Arkkipiispan vaalin tulokset, ehdokkaiden saamat äänimäärät sekä äänestysprosentti vahvistettiin Turun tuomikapitulin istunnon tarkistuslaskennassa 2.3. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viidenneksitoista arkkipiispaksi valittiin Espoon piispa Tapio Luoma.

Tapio Luoman saama äänimäärä oli 374,667 (56,1 %) ja vastaehdokas Björn Vikströmin 292,667 (43,9 %). Hylättyjä ääniä oli 2.

Äänestysprosentti arkkipiispan vaalissa oli 89,6. Äänioikeus oli vaalin toisella kierroksella 1 527 äänestäjällä.

Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään 1.6.2018. Virkaan asettaminen järjestetään Turun tuomiokirkossa 3.6.2018.