Luoma voittoon myös Porin rovastikunnassa

12.2.2018 15.10

Espoon piispa Tapio Luoma oli viime torstaina käydyn arkkipiispavaalin ensimmäisen kierroksen voittaja myös Porin rovastikunnassa.

Äänet jakautuivat seuraavasti: Björn Vikström 27 ääntä ja äänimäärä 9, Ilkka Kantola 23 ääntä ja äänimäärä 7,667, Tapio Luoma 69 ääntä ja äänimäärä 23, Heli Inkinen 17 ääntä ja äänimäärä 5,667 ja Ville Auvinen 30 ääntä ja äänimäärä 10.

Nuo äänimäärät ovat siis ne kolmella jaetut, jotka lasketaan yhteen muista hiippakunnista annettuihin ääniin.

Äänestysprosentti Porin rovastikunnassa oli 94.

Arkkipiispanvaalin toiselle, 1. maaliskuuta pidettävälle kierrokselle selvisivät Luoma ja Vikström.