Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Martti Luther – Villikarju viinitarhassa -näytelmän koreografi: Tunne näkyy liikkeessä

16.10.2017 08.36

Koreografi Russell Adamson teki tanssikoreografiat myös neljän vuoden takaiseen Martti Luther – Villikarju viinitarhassa -näytelmään. Tänä syksynä koreografiat ovat hieman erilaiset.

– Viimeksi mukana oli kahdeksan tanssijaa, tällä kertaa tanssijoita on kymmenen. Nyt mukana on ensimmäistä kertaa myös kaksi poikaa. Vaikka tytöt ja pojat ovat tanssijoina yhtä vahvoja, eroavat heidän energiansa toisistaan. Nyt kun mukana on myös poikia, antaa se mahdollisuuden tehdä asioita eri tavalla, Russell Adamson kuvailee.

Villikarju viinitarhassa -näytelmän tanssijat ovat Tanssikoulu Liisa Nojosen tanssitaiteen laajan perusopetuksen opiskelijoita. Adamson on ohjannut heitä ennenkin.

Näytelmän tanssikoreografioiden suunnittelu lähti liikkeelle näytelmän ohjaajan Matti Mäntylän kanssa käydyistä keskusteluista. Adamson myös etsi paljon tietoa Martti Lutherista.

– Luther on pääasia, eivät tanssijat. Useissa koreografioissa tanssijat esittävät Lutherin ajatuksia visuaalisessa muodossa. Näin on esimerkiksi Piinatanssissa, jossa tanssijoista tulee Lutherin painajaisia. Koreografina minulle on erittäin tärkeää, että tanssijan tunne näkyy liikkeessä, Adamson kertoo.

Näytelmän koreografiat ovat muuttuneet jonkin verran neljän vuoden takaisista esityksistä.

– Koreografiat ovat nyt syvällisempiä ja intensiivisempiä. Tällä kertaa näen jollain tapaa eri puolilta, mitä tanssijat tekevät. Tanssit tukevat tarinaa, Adamson miettii.

Lue lisää näytelmästä, mm. esitysajat.