Martti Luther – Villikarju viinitarhassa -näytelmän koreografi: Tunne näkyy liikkeessä

16.10.2017 08.36

Koreografi Russell Adamson teki tanssikoreografiat myös neljän vuoden takaiseen Martti Luther – Villikarju viinitarhassa -näytelmään. Tänä syksynä koreografiat ovat hieman erilaiset.

– Viimeksi mukana oli kahdeksan tanssijaa, tällä kertaa tanssijoita on kymmenen. Nyt mukana on ensimmäistä kertaa myös kaksi poikaa. Vaikka tytöt ja pojat ovat tanssijoina yhtä vahvoja, eroavat heidän energiansa toisistaan. Nyt kun mukana on myös poikia, antaa se mahdollisuuden tehdä asioita eri tavalla, Russell Adamson kuvailee.

Villikarju viinitarhassa -näytelmän tanssijat ovat Tanssikoulu Liisa Nojosen tanssitaiteen laajan perusopetuksen opiskelijoita. Adamson on ohjannut heitä ennenkin.

Näytelmän tanssikoreografioiden suunnittelu lähti liikkeelle näytelmän ohjaajan Matti Mäntylän kanssa käydyistä keskusteluista. Adamson myös etsi paljon tietoa Martti Lutherista.

– Luther on pääasia, eivät tanssijat. Useissa koreografioissa tanssijat esittävät Lutherin ajatuksia visuaalisessa muodossa. Näin on esimerkiksi Piinatanssissa, jossa tanssijoista tulee Lutherin painajaisia. Koreografina minulle on erittäin tärkeää, että tanssijan tunne näkyy liikkeessä, Adamson kertoo.

Näytelmän koreografiat ovat muuttuneet jonkin verran neljän vuoden takaisista esityksistä.

– Koreografiat ovat nyt syvällisempiä ja intensiivisempiä. Tällä kertaa näen jollain tapaa eri puolilta, mitä tanssijat tekevät. Tanssit tukevat tarinaa, Adamson miettii.

Lue lisää näytelmästä, mm. esitysajat.