Uutislistaukseen

Vuosien talkooprojekti on maalissa, kaikki on valmista, seurat voivat alkaa!

Suviseurat on vuosittaisista kesätapahtumista yksi Suomen suurimpia. Valmisteluissa on vuosien työ.

– Nyt Porissa kaikki on valmista, ja seurat voi alkaa, toteaa järjestelyosaston puheenjohtaja Pekka Peltomäki.

Suviseurat alkaa torstaina aattoseuroilla, avajaiset pidetään perjantaina. Seura-alue Porin luotojen alueella avattiin seuravieraille aamulla yhdeksältä. Tuloliikenne on vilkkaimmillaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Yhteistyössä viranomaisten kanssa pyritään huolehtimaan, että liikenne ruuhkautuu mahdollisimman vähän.

Seuroissa kuullaan 36 seurapuhetta, joiden keskeinen sanoma näkyy myös seurojen tunnuslauseeksi nostetuissa Jeesuksen sanoissa: “Minä olen ylösnousemus ja elämä”. Ylösnousemususko luo turvallisen perustan koko elämälle.

Toistuvasti on kysytty, voiko Suviseuroihin tulla muutkin kuin vanhoillislestadiolaiset. Järjestäjät ovat halunneet selkeästi tuoda esille sen, että Suviseurat ovat aina olleet avoin tilaisuus kaikille, niin on tälläkin kertaa.

Suviseurat on nyt poikkeuksellisesti kaupungin keskustan tuntumassa.

– Järjestäjien suuri toive on, että kaupunkilaiset ja muut satakuntalaiset hyödyntäisivät mahdollisuuden tulla tutustumaan tapahtumaan, päätoimikunnan varapuheenjohtaja Arvo Räisälä toteaa.

Suviseuroihin odotetaan noin 70 000 seuravierasta arviolta 30 maasta. Yli puolet seuravierasta on nuoria ja lapsia.

– Kysyin illalla suviseuramatkalla olevilta lapsilta ja nuorilta, miksi haluatte tulla tänne. Vastaus oli, että ystävien ja samalla tavalla uskovien kohtaamisen ilon ja Jumalan sanan turvallisen ilmapiirin vuoksi, kertoo tiedotusosaston puheenjohtaja Kimmo Puolitaival.

Suurtapahtumien turvallisuudesta huolehtiminen on aina haaste. Seurajärjestäjät ovatkin tehneet tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa jo kaksi vuotta.

Lisätiedot suviseurat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

2017-06-28 13:23:02.0