Yhteisvastuukeräykseen Porista 18 400 euroa

9.6.2017 12.00

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys tuotti Porin seurakunnissa yhteensä 18 445 euroa. Henkilöä kohti laskettu tuki keräykselle oli 29 senttiä, kun se viime vuonna oli 44 senttiä. Porin keräystulos laski viime vuodesta 10 263 euroa ja -36 prosenttia.

Yhteisvastuukeräys on kirkon jokavuotinen suurkeräys. Vuoden 2017 keräystuotolla autetaan ihmiskaupan uhreja Suomessa ja vahvistetaan pakolaisnuorten elämän edellytyksiä Lähi-idässä, erityisesti konfliktialueilla. Kotimaassa auttaminen tapahtuu yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n sekä Monika-Naiset liitto ry:n kanssa, ja ulkomaille avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Euromääräisesti suurin tulos oli Keski-Porin lähes 5 600 euroa ja henkeä kohti laskettuna Lavian 1,19 euroa. Toiseksi eniten lahjoituksia keräsi Porin Teljä yli 3 600 euroa ja jäsentä kohti Noormarkku 0,52 euroa.

Yhteisvastuukeräyksen valtakunnalliset tulokset valmistuvat syksyllä.

Lisätietoja Yhteisvastuusta ja -keräyksestä: yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuukeräys 2017 seurakunnittain

Keski-Pori 5 595 e, 0,29 e/hlö.
Lavia 1 870 e, 1,19 e/hlö.
Länsi-Pori 2 572 e, 0,21 e/hlö.
Meri-Pori 2 148 e, 0,29 e/hlö.
Noormarkku 2 599 e, 0,52 e/hlö.
Porin Teljä 3 661 e, 0,21 e/hlö.