Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Kirkko mukana SuomiAreenalla: ”Ihmisten keskellä uskonto haastaa, osallistuu ja kysyy”

6.6.2017 10.22

”Kirkon mukanaolo SuomiAreenalla on luontevaa, koska uskonto on monella tapaa osa ihmisten todellisuutta – ei omalla aidatulla alueellaan, vaan ihmisten keskellä. Se haastaa, osallistuu, kysyy enemmän kuin vastaa ja tuo oman perspektiivinsä asioihin”, toteaa arkkipiispa Kari Mäkinen.

”Tänä vuonna juhlitaan satavuotiasta Suomea ja viisisataavuotista reformaatiota, luterilaisuutta. Ne kietoutuvat toisiinsa historiassa ja nykypäivässä. Ujo arkinen luterilaisuus on siellä, missä ihmisten asioista puhutaan”, arkkipiispa Mäkinen kuvaa kirkon läsnäoloa Porin SuomiAreenalla 10.–14.7.

SuomiAreenalla jokaisen on mahdollista päästä pohtimaan, miten rakennetaan yhdessä hyvä tulevaisuus. SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko pystyttävät Poriin ympäri vuorokauden auki olevan Muutosterassin, jolle jokainen voi tuoda oman muutostoiveensa ja antaa oman ideansa yhteisen hyvän edistämiseksi. Muutostoiveita käsitellään SuomiAreenan aikana mm. teemakohtaisissa ratkaisupajoissa.

Paneeleissa keskustellaan uskontojen yhteistyöstä ja nykyajan luterilaisuudesta

Maanantaina 10.7. kirkko järjestää uskontoaiheisen paneelin Rauha, rasismi, radikalisoituminen – uskontojen rooli yhteiskunnassa? Globalisoituvassa maailmassa aikaisemmin etäiseltäkin tuntuneet tapahtumat heijastuvat nykyään Suomeen ja herää kysymys, tuovatko uskonnot turvaa vai turvallisuusuhkaa. Muun muassa piispa Kaarlo Kalliala, sisäministeri Paula Risikko sekä Lähi-idän asiantuntija Hussein Al-Taee CMI:sta pohtivat, miten uskontojen yhteistyötä Suomessa voidaan edistää ja mikä merkitys uskontojen yhteistyöllä on yhteiskuntarauhan edistämisessä.

Suomalainen luterilaisuus on keskiössä keskiviikon 12.7. paneelissa, jossa ovat mukana muun muassa arkkipiispa Mäkinen, valtakunnansovittelija Minna Helle sekä Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson. Paneelissa pohditaan sitä, miten luterilaiset arvot näkyvät tämän päivän Suomessa ja millaista reformaatiota tarvitaan juuri nyt.

”Erilaista, kirkon itsensä näköistä ohjelmaa”

”Paneelien ja paviljonkien lisäksi kirkko tuo SuomiAreenalle myös erilaista, itsensä näköistä ohjelmaa kuten virsi- ja viini-illan sekä erilaisia tilaisuuksia Keski-Porin kirkossa: Heikki Sarmannon oratorion, piispan keskusteluhetket sekä erilaisen kutsuvierasvastaanoton yhteistyössä porilaisten työttömien ja mielenterveyskuntoutujien kanssa”, kertoo arkkipiispa kirkon ohjelmasta.

SuomiAreenalla on mukana kahdeksan evankelis-luterilaisen kirkon piispaa. Maanantaina, tiistaina ja torstaina vietetään Keski-Porin kirkossa klo 19 piispan iltahetkeä, jossa piispat keskustelevat eri alojen vaikuttajien kanssa. Piispat ovat mukana myös muun muassa Kirkon järjestöjen teltalla Kansalaistorilla päivittäin klo 10 nautittavilla kahveilla sekä perinteisessä viini- ja virsi-illassa tiistaina 11.7.

Keskiviikkoiltana 12.7. Keski-Porin kirkossa kuullaan säveltäjä Heikki Sarmannon ja yhdysvaltalaisen kirjailijan Kim Richin yhteistyön tulos, John the Baptist Oratorio.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Porissa 10.–14.7. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä MTV ja Porin kaupunki.

Kirkon koko SuomiAreena-ohjelma osoitteessa evl.fi/suomiareena.