Uutislistaukseen

Silokalliosta ratkaisevia päätöksiä keväällä

Silokallion leirikeskuksen majoitustilojen osalta edessä on kallis remontti, korjataan vanhat tilat tai sitten rakennetaan kokonaan uudet.

Kaikista kolmesta majoitusrakennuksesta on löydetty sisäilmamikrobeja ja puhtaita näytteitä on taannoin tehdyissä tutkimuksissa löydetty ylipäätään kovin vähän. Näytteitä on kohteista otettu aina ulkoseiniä myöten.

Tutkimusten mittauksia Porin yhteiselle kirkkoneuvostolle tänään esitelleen kiinteistöpäällikkö Arto Huhtasen mukaan eritoten majoitusrakennusten pesutilat on loppuun käytetty ja ne pitäisi ehdottomasti uusia.

Mikäli majoitusrakennukset päätetään korjata, merkitsisi se rakennusten seinien purkamista käytännössä luurankoasteelle saakka. Samalla kertaa olisi rakennuksiin tehtävä muutakin remonttia muun muassa lämmönjakelun osalta.

Missään tapauksessa tiloja ei saada kuntoon ensi kesäksi, vaikka ne päätettäisiin korjatakin. Toinen vaihtoehto on purkaa rakennukset ja rakentaa kokonaan uudet tilalle.

Kiinteistöpäällikkö Huhtanen arvioi, että Silokallion majoitustilojen kohtalosta päästään tekemään keväällä kauaskantoisempia päätöksiä.

 

2.11.2022 15.21