Vapaaehtoistoiminta

Tutustu vapaaehtoistoiminnan uusiin verkkosivuihin!

 

Kutsumme Sinut mukaan vapaaehtoistyöhön!

Vapaaehtoistyö on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua kirkon toimintaan. Vapaaehtoistyön eri muodot antavat siihen monipuolisen mahdollisuuden. Vapaaehtoistyön lähtökohtana on, että jokainen voi osallistua siihen tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin.

Vapaaehtoistyön peruskurssilla saat kattavan tietopaketin vapaaehtoistyön peruspalikoista. Tarjoamme myös tukea ja lisäkursseja aina kun sitä tarvitset.

Osallistuminen lisää yhteenkuulumisen ja vastavuoroisuuden tunnetta sekä antaa mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen.

Tällä hetkellä mm. Palveleva Puhelin kaipaa uusia vapaaehtoisia päivystäjiä.

MUTTA  nyt tiedämme kaikki, että viimeiset 11 kk ovat sekoittaneet lähes koko maailman ja sen myötä luonnollisesti myös koko vapaaehtoistoiminnan kentän.  Toisaalta kaikenlainen vapaaehtoistyö on "seisonnassa", toisaalta vapaaehtoistyöntekijöitä tarvittaisiin entistä enemmän ja täysin uusin ideoin.  Monet ovat onneksi kehittäneet toimivia kuvioita ihan omaa lähiympäristöään tarkkaillen ja kuitenkin kaikki tarvittavat turvallisuusohjeistukset huomioiden.

Katsomme kuitenkin kaikki toiveikkaina eteenpäin ja toivomme koko sydämestämme, että uusi vuosi tuo taas erilaisia uusia mahdollisuuksia auttaa ja tukea toinen toistamme vapaaehtoistoiminnan eri muodoin.  

Lisätietoja diakoniatyöntekijä Ulla-Maija Virén, p. 0400 309784 
ulla-maija.viren@evl.fi

  

 

LÖYDÄ OMA VAPAAEHTOISTYÖSI

 

Vapaaehtoistyön toimintaa

Vapaaehtoistyön esite

Lataa tästä vapaaehtoistyön esite (pdf).

Rikoksen uhrien ja tekijöiden parissa työskentelee satoja vapaaehtoisia tukihenkilöitä.

Vapaaehtoiseksi auttajaksi?