Kirkko mukana SuomiAreenalla Kirkon SuomiAreena 2021 mainosLinkki avautuu uudessa välilehdessä
13.7.2021

SuomiAreena järjestetään tänä vuonna koronan takia huomattavasti typistetymmässä muodossa. Pois jäävät muun muassa Piispan iltahetket ja Piispan torikahvit, kansalaistori ja kirkkovene.

Kirkon tarjottimella ovat verkkoon striimattavat Erilainen mingle ja paneeli.

Keskustelutilaisuus
ti 13.7. klo 14–14.45

Pyhää vai polttoainetta?
- yhteistyössä Suomen Lähetysseura ja USKOT foorumi

Erilainen mingle
ti 13.7. klo 16–16.45

Mikä antaa toivoa tämän päivän lapsille ja nuorille?

Pyhää vai polttoainetta?

Uskontojen jäsenmäärä kasvaa globaalisti. Jos haluamme pelastaa planeettamme, myös uskontojen rooli on välttämätön. Miten uskonnot suhtautuvat ympäristöön? Onko tarkoituksena pelastaa sieluja vai maailma? Onko luonto vain polttoainetta ihmisten tarpeille? Ketkä kärsivät ilmastonmuutoksesta eniten ja onko sillä mitään väliä?

Islamin ja kristinuskon suhteesta luontoon ja ympäristöön keskustelemassa piispa Mari Leppänen, USKOT-foorumin puheenjohtaja Pia Jardi, Suomen Lähetysseuran asiantuntija Tero Massa ja muslimiaktivisti Inga Härmälä. Keskustelua johdattelee toimittaja Riku Rantala.

Mikä antaa toivoa tämän päivän lapsille ja nuorille?

Erilaisessa minglessä unelmansa jakavat päihteistä irtautuva nuori, synnynnäisen vamman kanssa elävä nuori, huostaanotettujen lasten äiti ja maahanmuuttajaperheiden haasteet päivittäin kohtaava alakoulun rehtori.

Tilaisuuden juontaa kirjailija ja terapeutti Harri Virtanen. Avaussanoista vastaa piispa Mari Leppänen ja musiikkiesityksistä Paleface sekä nuorisobändi Charm.

Koronatilanteen salliessa, Erilaisen minglen jatkoilla tarjotaan naposteltavaa hävikkiruoasta.

Kirkkovene mukana torimeiningeissä

Porin ev.lut. seurakuntayhtymän työntekijöiden lykkimä kirkkovene on aina perinteisesti nähty kaduilla SuomiAreenan päivinä.

Kirkkoveneen avulla on haluttu viestiä kirkon halusta rantautua ihmisten keskelle heidän arkeensa ja kuulostelemaan heidän kuulumisiaan. Veneellä on myös tarjolla kirkollista oheismateriaalia sellaista haluaville.

Kirkkoveneestä tehtyssä ennakkovideossa erityisnuorisotyönohjaaja Katriina Mäki, vs. nuorisosihteeri Satu Katila sekä Riikka Kataja Porin kaupungin nuorisopalveluista keskustelevat tämänkertaisen SuomiAreenan kirkollisista teemoista.

Kirkkoveneen esittelyvideon linkkikuvaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

SuomiAreena-ilmapallo ja Kirkkovene