Kirkko mukana SuomiAreenalla 15.–19.7.2019

Kirkko on tänäkin vuonna mukana Porin SuomiAreenalla, ja ohjelman teemana on Uskonto ja kristillisyys tulevaisuuden yhteiskunnassa.

Piispoista kirkkoa edustavat tällä kertaa arkkipiispa Tapio Luoma, Helsingin piispa Teemu Laajasalo, Lapuan piispa Simo Peura sekä Tampereen piispa Matti Repo. He ovat kansalaisten tavattavissa Porin torilla pidettävien Piispan torikahvien merkeissä.

Keski-Porin kirkossa pidettävät piispan iltahetket ovat osa kirkollista SuomiAreenaa tänäkin vuonna. Keskustelukumppaneiden valinnoissa on tarkoitus huomioida SuomiAreenan yleisteema.

Arkkipiispan oma iltahetki on varattu tiistai-illalle 16. heinäkuuta.

Kirkon paneeli on tällä kertaa ajoitettu tapahtuman päätöspäivään perjantaille 19. heinäkuuta. Alustavien kaavailujen mukaan aiheena olisi Uskonto tulevaisuuden koulussa ja päiväkodissa.

Paneelissa pohditaan sitä, mitä omasta ja muiden uskonnoista on hyvä tietää, mitä niiden ymmärtäminen edellyttää ja mitä hyötyä siitä on.

Mukaan panelisteiksi kaavaillaan viimeisimpien tietojen mukaan ainakin vähemmistöuskontojen, uskonnottomien ja partiolaisten ja Opetushallituksen edustajia. Porilaisen Kaarisillan koulun rehtorin Johanna Siitarin on puolestaan määrä edustaa monikulttuurista oppimisympäristöä.

Porin ev.lut. seurakuntayhtymän työntekijöiden kuljettama kirkkovene nähdään edelleen tänäkin vuonna SuomiAreenalla. Kirkkovene liikkuu aikakin keskustan alueella Areena-tapahtumien liepeillä.

SuomiAreena järjestetään Porissa jazzviikolla 15.-19. heinäkuuta. Kirkko on mukana 12 500 euron budjetilla, josta Porin ev.lut. seurakuntayhtymän osuus on 8 500 euroa.

Kirkollisen SuomiAreenan tarkka ohjelma julkistetaan tällä sivustolla sitten, kun se on vahvistettu. Kirkollista SuomiAreenaa valmistelee työryhmä, jossa on Porin ev.lut. seurakuntayhtymän lisäksi mukana edustajia Kirkkohallituksesta ja arkkihiippakunnasta. Työryhmän puheenjohtajana on arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti.

SuomiAreena-ilmapallo ja Kirkkovene.