Häät

Suurinta on rakkaus

Parisuhde merkitsee sitoutumista yhteiseen elämään, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Avioliiton solmiminen luo turvallisuutta suhteeseen, koska se ilmaisee halua sitoutua koko loppuelämäksi.

Häät ovat yksi ihmisen elämän tärkeimmistä tapahtumista, joita usein suunnitellaan huolella. Vihkipari on aina tärkeä huolimatta siitä, minkä ikäisenä avioliitto päätetään solmia. Samantekevää on myös se, onko pari menossa ensimmäistä kertaa naimisiin vai ovatko he saaneet elämässään uuden mahdollisuuden. Vihkiminen kirkossa on kaunis, vaikka paikalla olisi vain vähän juhlavieraita ja urut soivat yhtä upeasti.

Hääpaikka

Kirkollisen vihkimisen ei välttämättä tarvitse tapahtua kirkossa. Vihkiä voidaan myös kotona, kesämökillä, juhlapaikassa tai seurakunnan virastossa. Kirkossakin voidaan vihkiä vain kahden todistajan läsnä ollessa. Kirkkohäät voivat siis olla hyvin pienet, mutta silti aidot kirkkohäät.

Hääesite

Porin ev.lut. seurakuntayhtymä on koonnut uuden hääesitteen nimeltään ”Suurinta on rakkaus”. Esitteessä kerrotaan kaikista kirkkoon liittyvistä seikoista häihin liittyen. Omissa osioissaan kerrotaan mm. avioliiton merkityksestä, esteettömyystodistuksesta ja vihkitilaisuuden musiikeista. Lisäksi esitteessä on avioliittoon vihkimisen kaava.

Hääesite 2017 (PDF) on ladattavissa täältä.

Vihkipäivä 1.7.2017

Teljän kirkossa järjestetään laatuaan kolmas Vihkipäivä lauantaina 1. heinäkuuta 2017.

Vihkipäivä on stressitön tapa mennä naimisiin. Vihkiajan voi halutessaan varata valmiiksi Porin Teljän seurakuntatoimistosta, mutta paikalle voi tulla myös ilman ajanvarausta, eikä vihkiminen maksa mitään. Vihkitoimitukseen ei tarvita todistajia, mutta omat läheiset voi tietenkin kutsua mukaan. Seurakunta antaa lahjaksi vihkiraamatun ja tarjoaa kakkukahvit.

Vihille tultaessa pitää olla mukana todistus avioliiton esteiden tutkinnasta, eli kuulutukset, jotka voi hakea viimeistään viikkoa ennen. Kuulutukset ovat voimassa 4 kuukautta, eli aikaisintaan ne voi hakea helmikuun loppupuolella. Kirkollinen vihkiminen edellyttää kirkon jäsenyyttä ja rippikoulun käymistä. Jos rippikoulu on käymättä, ehtii aikuisrippikoulun vielä suorittaa.

Kirkollisen vihkimisen edellytykset voi tarkistaa seurakuntayhtymästä (p. 02 623 8700).

Samaan aikaan on Teljän kirkossa myös kastepäivä. Kastetilaisuuteen järjestyy tarvittaessa kummit. Kastepäivään voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista.

Vihki- ja kastepäivä alkaa klo 12 ja päättyy klo 21.
Seurakuntatoimiston puhelinnumero on 0447 309 666.

Katso myös:

Sormukset hiekalla.