Varhaisnuorille - toimintaa alakouluikäisille

Varhaisnuorisotyön tavoitteena on tukea 7-14-vuotiaan lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua. Kristillisen kasvatuksen toimintamuotoina ovat mm. varhaisnuortenharrastekerhot, tapahtumat, päivänavaukset, kouluvierailut, retket ja leirit.

Paikallisseurakuntien nuorisotyönohjaajat vastaavat toiminnasta ja heiltä saa tietoa oman alueen varhaisnuorisotyöstä. Tämän lisäksi Yhteiset seurakuntapalvelut / Kasvatus on mukana järjestämässä yhteisiä tapahtumia ja leirejä.

Leirit tarjoavat mukavaa, turvallista ja kehittävää ajanvietettä alakouluikäisille. Leirejä ja retkiä järjestetään varhaisnuorille ympäri vuoden, mutta etenkin koulujen loma-aikoina, jolloin koululaiset kaipaavat mukavaa tekemistä ja perheet apua perheen loma-aikojen järjestelyyn. Leirit ovatkin suosittuja ja täyttyvät usein nopeasti.

Lasten, nuorten ja perheiden kesä 2024:
Porin, Ulvilan ja Merikarvian seurakuntien yhteinen koontiesite kesän 2024 lapsiperheiden toiminnasta on ladattavissa tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Huom! Seurakunnilla voi olla lisäksi muita perheiden tapahtumia ja ajankohtaista toimintaa. Seurakunnat ilmoittavat aina ajankohtaisista asioista esimerkiksi omilla some-sivuillaan.

Retki Särkänniemeen 18.5.2024

HUOM! Särkänniemen retkipäivä on täynnä - varasijalle voi vielä ilmoittautua (tilanne 11.4.24): tinyurl.com/srkkevatretki2024Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Porin ev.lut seurakunnat järjestävät keväisen retken Särkänniemen huvipuistoon perheille. Yhteinen ja ilmainen bussikuljetus Särkänniemeen ja takaisin, perheet maksavat ruokailun ja tuovat omat eväät.

Hinta osallistujille:
- Särkänniemirannake 20 €
- Kohderanneke 10 € (pääsy Koiramäen eläinpuistoon, Akvaarioon, Näsinneulan näkötorniin ja huvipuistoon mutta ei pääsyä huvipuistolaitteisiin)
- Pelkkä sisäänpääsy ilmainen

HUOM! Lasten ja nuorten mukana on oltava oma huoltaja tai muu hänestä vastuussa oleva aikuinen.

Lisätietoja nuorisotyönohjaajat: Eeva Nurmenniemi puh. 0400 309 797 tai Mikko Jokinen puh. 0400 309 823.

Päivän aikataulu:

Klo 9.45 Noormarkun seurakuntatalo
Klo 10.15 Seurakuntakeskus (Eteläpuisto 10)
Klo 10.30 Teljän kirkko
Klo 12.00 Särkänniemessä, rannekkeiden jako ryhmällemme portilla
Klo 15.00 kuorojen konsertti Särkänniemen päälavalla
Klo 17.00 bussilla takaisin kohti Poria
Klo 18.30 Teljän kirkko
Klo 18.45 Seurakuntakeskus
Klo 19.15 Noormarkun seurakuntatalo.

Tapahtuma on osa Kirkon juhlat 2024 tapahtumaa. Yhteistyössä Lasten ja Nuorten keskus.

HUOM! Tapahtumaan mahtuu 60 osallistujaa, varasijoille voi ilmoittautua 30 henkeä.

Tulevat leirit 2024:

Kesäleirit:

HUOM! Leirit ovat täynnä.

 • 9.-11.6. Kesäleiri 1 Junnilassa (ohjaajina Mikko Jokinen ja Vesa Saarela)
 • 11.-13.6. Kesäleiri 2 Junnilassa (ohjaajina Kristiina Haarala, Eeva Nurmenniemi, Noora Tapiainen)
 • 13.-15.6. Kesäleiri 3 Junnilassa (ohjaajina Anne Saarela, Anja Jalonen ja Anna Kasvinen)
 • Ilmoittautuminen kesän leireille sähköisesti käynnissä 8.4. klo 15 - 10.5. klo 15 välillä: Ilmoittaudu tästä
 • Ilmoittautumislinkki aukeaa tällä sivulla 8.4.2024 klo 15. Täytäthän kaavakkeen huolellisesti, ilmoittautumiset ovat sitovia. 
 • Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Ilmottauduthan vain yhdelle leirille, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsee leirille.

Syysleirit:

 • 4.-6.10. Isä-poika-leiri Junnilassa (ohjaajina Vesa Saarela ja Mikko Jokinen)
 • 20.-22.10. Syyslomaleiri 1 Junnilassa (ohjaajina Jenna Johansson, Mikko Jokinen, Kristiina Haarala)
 • 22.-24.10. Syyslomaleiri 2 Junnilassa (ohjaajina Anne Saarela, Anna Kasvinen)
 • 24.-26.10. Syyslomaleiri 3 Junnilassa (ohjaajina Vesa Saarela ja Eeva Nurmenniemi)

Yleisinfoa leireihin liittyen:

 • Leirit on tarkoitettu 7-14-vuotiaille, jos leirin lisätiedoissa ei toisin mainita.
 • Junnilan leirikeskuksessa Reposaaressa majoitutaan kahden hengen huoneissa. Huoneissa on wc- ja suihkutilat.
 • Kahden yön mittainen leiri maksaa Porin seurakuntien jäseniltä 25 €/leiriläinen. Muille leirihinta on kaksinkertainen. Tämä täysihoitohinta sisältää yöpymisen omin liinavaattein ja ateriat (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala). Aterioiden kokonaismäärä on riippuvainen leirin aloitus- ja loppumisajasta. Hintaan kuuluu bussikuljetus Seurakuntakeskukselta (Eteläpuisto 10, Pori) leirikeskukseen ja takaisin.
 • Leireille mahtuneet saavat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse maksulinkin leiristä sekä leirikirjeen, jossa on tiedot varusteista, kuljetuksista (yhteiskuljetus) ja muista leiriin liittyvistä asioista. Ruokailussa huomioimme ilmoitetut ruoka-aineallergiat. 

Mainoskuva kesän 2024 leireistä: Leireillä hauskaa tekemistä, kavereita, iloa, vauhtia, laulua ja pyhästymistä. Pyhästymisellä tarkoitetaan sitä, että muun leikin ja toiminnan ohella leirillä ihmetellään yhdessä sitä mitä eroa on arjella ja pyhällä, ihmetellään yhdessä luontoa ja luomakuntaa, lauletaan hengellisiä lauluja ja tutustutaan joihinkin kristillisiin perusteisiin. Kuvassa lisäksi samat tiedot leirien ajankohdista ym. tiedoista, jotka myös tällä sivulla.

10-synttärit

Kaikki Porin seurakuntien 10-vuotta täyttävät kutsutaan yhteisille kymppisynttäreille joka vuosi. V. 2023 synttärit järjestettiin Länsi-Porin kirkolla. 

Varhaisnuorisotyö seurakunnissa eri puolilla Poria

Porin ev.lut. seurakuntien varhaisnuorten ryhmät toimivat paikallisseurakunnissa. Huomioithan, että voit osallistua myös muiden, kuin oman seurakuntasi ryhmiin.

Katso linkeistä tarkemmin kunkin seurakunnan varhaisnuorten toiminta ja toimintaan liittyvät yhteystiedot:

Muu varhaisnuorisotyö Porissa

Alueellisen varhaisnuorisotyön lisäksi Porin seurakuntayhtymän seurakuntapalvelut tekee työtä kaikkien porilaisten alakouluikäisten hyväksi. Varhaisnuorten ääntä tuodaan pidetään kuuluvilla mm. hyvinvointialueen perhekeskusverkostossa. Lisäksi seurakuntapalvelut mm. koordinoi Walk In Talk -päivystyksiä ja on mukana Sekaisin Chat -päivystystyössä.

Yhteistyö järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa

Seurakuntapalvelut tekee mielellään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Yhteinen tavoite on hyvinvoivat 7-14-vuotiaat lapset ja nuoret. Yhdessä voimme auttaa monipuolisemmin! Seurakuntayhtymä on luotettava yhteistyökumppani. Seurakuntayhtymästä löytyy asiantuntemusta myös yhteisen katsomuskasvatuksen asioissa. Ota yhteyttä:

Anna Kasvinen
Vt. nuorisosihteeri, pappi
Porin seurakuntayhtymä / Seurakuntapalvelut / Kasvatus
Puh. 0400309772
anna.kasvinen@evl.fi

Katso myös:

_______________________