Ilmoittautuminen rippikouluun

TÄRKEÄ TIEDOTE, LUE TÄMÄ ENNEN ILMOITTAUTUMISTASI RIPPIKOULUUN!

21.9.2022 tulleen tiedon mukaan Silokallion toimintakeskuksen majoitustilat eivät ole käytössä kuntokartoituksessa ilmenneiden puutteiden vuoksi vuodelle 2023. Tästä johtuen Riparit 2023 -lehdessä ilmoitettujen leirien ajankohtiin ja paikkoihin tulee muutoksia. Poikkeuksena seurakuntien päivärippikoulut sekä Lapissa (Porin Teljän seurakunta) ja Kuusamossa (Keski-Porin seurakunta) järjestettävät rippikoululeirit.

Alla olevan ilmoittautumislinkin  kautta ilmoittaudut rippikouluun vuodelle 2023. Tämän lomakkeen kautta ilmoittautuneet saavat myöhemmin tiedot päivittyneistä rippikoulujen ajankohdista ja paikoista. Tieto lähetetään sähköpostilla vuoden 2022 loppuun mennessä. Sähköpostista löytyvän uuden linkin kautta voit ilmoittautua toivomaasi ryhmään.

Nyt tapahtuvassa ilmoittautumiessa ei voi vielä valita ryhmätoiveita, eikä kayttää kaverikoodia. Ne on käytettävissä vasta sitten, kun saatte sähköpostitse ilmoittautumislinkin.

Jos sinulla on kysyttävää rippikoluihin liittyen, ota yhteyttä:

Marja Lehtonen
Rippikouluista vastaava työntekijä
Länsi - Porin seurakunta
p. 0400 309 818

Ilmoittautumislomakkella voit ilmoittautua rippileirille 2023, päivärippikouluun talvella 2022-2023 tai jossain muualla järjetettävään rippikouluun (jos olet menossa esim. jonkun järjestön, herätysliikkeen tai urheilulajin rippikouluun, ilmoittaudu tällä lomakkeella, että saat tietoa ennen leirijaksoasi käytävistä oman seurakunnan tapahtumista)

Ilmoittautuminen rippikouluun  tästä linkistä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Länsi-Porin seurakuntaan kuuluvat vuonna 2008 syntyneet nuoret saavat syyskuun 2022 puolivälissä lehden, jossa heidät kutsutaan rippikouluun. Riparilehdestä löydät ohjeet ilmoittautumista varten.

Jos et kuulu kirkkoon, mutta haluat rippikouluun, voit syyskuun lopulla noutaa Riparilehden Länsi-Porin seurakuntatoimistosta (avoinna arkisin klo 9-11 ja klo 12-14).

Ilmoittautuminen vuoden 2023 rippikouluihin tapahtuu 3.-9.10.2022.

Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti.

Ilmoittautumislinkki on auki 3.10.22 klo 18.00 - 9.10.22 klo 23.59

.

Kuulutko toiseen seurakuntaan?

Haluatko Länsi-Porin rippikouluun, mutta kuulut johonkin muuhun seurakuntaan?

Ensisijaisesti rippikouluun ilmoittaudutaan omassa seurakunnassa. Jos leireille jää tilaa, voi vapaita rippikoulupaikkoja tiedustella muista seurakunnista.

Minkälaiseen rippikouluun voin ilmoittautua?

Rippikoulun voi käydä leirinä, kaupunkiriparina tai pienryhmässä. Katso tämän vuoden vaihtoehdot kohdasta Millaisen rippikoulun valitsen (Riparilehti s. 9). Tavoitteena valinnassa on, että rippikoulusta ei tarvitse selviytyä yli omien voimavarojen, vaan että se olisi ilo ja että nuori saisi olla sellainen kuin on.

Rippikoulu ja sen leirijaksolla olo edellyttää nuorelta (ja vanhemmilta) yhteisiin pelisääntöihin ja hyvään käytökseen sitoutumista ja sitä, että nuori jaksaa olla isossa ryhmässä aamusta iltaan noin viikon (leirin vahvuus on 24 rippikoululaista, puolet tyttöjä ja puolet poikia, yhteensä noin 33 henkilöä).

Osalle nuorista sopii paremmin jo ehkä koulustakin tuttu pienryhmässä olo ja lyhyempi kokoontumisaika, jossa nuorella on mahdollisuus saada yksilöllisempää huomiota.

Länsi-Porissa käy rippikoulun vuonna 2023 noin 170 rippikoululaista. Siksi on selvää, että jokainen ei voi millään päästä juuri sille leirille, jolle ensisijaisesti haluaisi.

Jokainen rippikoulu suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Siksi leirien vaihtaminen ilmoittautumisen ja rippikoulujen alkamisen jälkeen on  hankalaa. Siksi pyydämmekin sinua, tuleva rippikoululainen, yhdessä vanhempiesi ja kaverisi kanssa miettimään tarkoin eri vaihtoehtoja ja ajankohtia. Muista ottaa huomioon myös harrastuksesi!

Jos kuitenkin pian ilmoittautumisen jälkeen nuori huomaa, että ryhmän olisi parempi olla toinen, vapaita leiripaikkoja voi kysyä puhelimitse 0400-309 818/Marja Lehtonen.

Lapsi- ja nuorisotyönohjaaja
Länsi-Porin seurakunta