Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistyö tarjoaa elämyksiä

Tervetuloa Porin seurakuntayhtymän vapaaehtoistyön sivuille!

"Ystävyys kaksinkertaistaa ilosi ja puolittaa surusi!"

_____________________

Pientä tilannekatsausta....

18.3.21

Tiedämme kaikki, että kulunut reilu vuosi on sekoittanut lähes koko maailman ja sen myötä luonnollisesti myös koko vapaehtoistoiminnan kentän.  Valitettavasti tilanne jatkuu....viime päivien uutisoinnit ovat herättäneet huolta meissä kaikissa.

Toisaalta kaikenlainen vapaaehtoistyö on "seisonnassa", toisaalta vapaaehtoistyöntekijöitä tarvittaisiin entistä enemmän ja täysin uusin ideoin.  Monet ovat onneksi kehittäneet toimivia kuvioita ihan omaa lähiympäristöään tarkkaillen ja kuitenkin kaikki tarvittavat turvallisuusohjeistukset huomioiden.

Katsomme kuitenkin kaikki toiveikkaina eteenpäin ja tällä hetkellä esim. tarvittaisiin ulkoiluystäviä ikäihmisille. Ulkoilu on korona-aikaankin mahdollista ja tekee itsekullekin hyvää.  

Myös Palveleva Puhelin kaipaa uusia vapaaehtoisia päivystäjiä joukkoonsa.

Tervetuloa mukaan!

t. diakoniatyöntekijä Ulla-Maija Virén, p. 0400 309784   
ulla-maija.viren@evl.fi

                                             ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Vapaaehtoistyö Satakunnassa – Haluatko auttaa?

SPR Satakunnan piiri (vastaa poikkeusaikana vapaaehtoistyöstä) koordinoi vapaaehtoistoimintaa häiriötilanteessa ja perehdyttää kaikki halukkaat vapaaehtoiset. SPR välittää vapaaehtoisvoimaa viranomaisten, kuntine ja muiden järjestöjen käyttöön esim. jos ruokajakeluun tarvitaan lisäkäsiä.

On tärkeää, että jokainen järjestö huolehtii nyt omasta perustehtävästään ja kannustaa kansalaisia vapaamuotoiseen auttamistoimintaan kuten naapuriapuun, mikä ei edellytä koordinaatiota.

Kaikki vapaaehtoistyöhön haluavat pyydetään ilmoittautumaan osoitteessa: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/6943 

Minkään järjestön jäsenyyttä ei tarvita eikä jäsenyys muissa yhdistyksissä ole esteenä vapaaehtoistyöhön.

Mikäli yhdistyksenne tarvitsee lisää vapaaehtoisia johonkin tehtävään vapaaehtoistoimintanne turvaamiseksi, ota yhteyttä: satakunta@punainenristi.fi tai 040 1960796.