Haluatko vaikuttaa seurakuntasi ja kirkon asioihin?

Äänestä seurakuntavaaleissa.

Seurakuntavaalien äänestäjien ikäraja on 16 vuotta.

Marraskuussa 2018 äänestetään kirkkoon ja seurakuntiin uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Porin ev.lut. seurakunnat seuraavina vuosina tekevät ja mihin seurakuntien varoja käytetään.

Välillisesti porilaiset luottamushenkilöt vaikuttavat myös koko kirkon asioihin, sillä he äänestävät Turun arkkihiippakunnan edustajat kirkolliskokoukseen.

Näiltä sivuilta löydät ehdokaslistat sekä mm. tiedot äänestyspaikoista.

Äänestä vaaleissa ja vaikuta!

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

#minunkirkkoni

Tärkeitä päivämääriä

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
Su 18.11.2018

Porissa on kahdet vaalit

Porin kuusi seurakuntaa muodostavat seurakuntayhtymän, ja tästä syystä Porissa äänestetään kaksissa vaaleissa. Vaaleilla valitaan

• jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa koko seurakuntayhtymää JA
  • jäsenet jokaisen seurakunnan omaan seurakuntaneuvostoon, joka johtaa sen seurakunnan toimintaa.

Porin vuoden 2018 seurakuntavaaleissa ovat mukana myös pomarkkulaiset ehdokkaat, koska Pomarkun seurakunta yhdistyy Noormarkun seurakuntaan vuoden 2019 alussa.

Edellisissä, vuoden 2014 vaaleissa Porissa äänestysprosentti oli 11,1 ja äänestämässä kävi 6 020 äänioikeutettua seurakunnan jäsentä. Valtakunnalliseksi äänestysprosentiksi tuli 15,5, kun vuoden 2010 vaaleissa se oli 17 prosenttia.

Seurakuntavaalit 2014

Äänestysprosentit seurakunnittain 2014:

• Keski-Porin seurakunta 9,2 %
  • Lavian seurakunta 20,2 %
  • Länsi-Porin seurakunta 11,2 %
  • Meri-Porin seurakunta 15,0 %
  • Noormarkun seurakunta 15,2 %
  • Porin Teljän seurakunta 9,4 %

Porin ev.lut. seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoihin valittujen määrät, miesten ja naisten prosenttiosuudet, valittujen luottamushenkilöiden keski-iät sekä uusien valittujen määrät ja osuudet. Lähde: Kirkon tutkimuskeskus.

Lähde: Kirkon Tutkimuskeskus, Seurakuntavaalit 2014.
Katso Tutkimuskeskuksen sivuilla valittujen ikäjakaumat; Valitse välilehti "Valittujen ikäjakaumat, seurakuntayhtymät". Poista All-valinta oikean reunan listauksesta, ja sen jälkeen valitse listalta "Porin ev.-lut. srky".