Uutislistaukseen

Maailmanluokan taitajia esiintyy tämänkertaisilla Pori Organ -festivaaleilla

Urkutaiteilija Markku Mäkinen esittää Frans Linnavuoren jäämistöstä hiljattain löydetyn urkusävellyksen Iltalaulu.

Lokakuun alussa 3.-10.10. toteutettava 16. Pori Organ -urkufestivaali on tapahtuman taiteellisen johtajan, urkuri Juhani Romppasen mukaan yksi tasokkaimmista festivaalin historian aikana.

–Näin siksi, koska mukana on Daniel Rothin, Wolfgang Seifenin ja Stephen Tharpin kaltaisia maailmanluokan urkureita. Tämä mielestäni kertoo Pori Organin kansainvälisestä arvostuksesta, hän sanoo.

Romppasen mukaan tämänkertaisessa Pori Organissa ei ole mitään erityistä teemaa. Silti festivaalin yksi erityispiirre on J.S. Bachin ja Felix Mendelssonin tuotannon esiinnosto usean konsertin yhteydessä.

Esimerkiksi Bachia esittävät ainakin Roth, Tharp ja Romppanen.

Luvassa on myös harvinaista herkkua, sillä urkutaiteilija Markku Mäkinen esittää lauantaina 9. lokakuuta Frans Linnavuorelta hiljattain löydetyn urkusävellyksen Iltalaulu. Linnavuori tuli aikanaan tunneksi sävelmällään "Minä laulan sun iltasi tähtihin."

Mäkisen oman osuuden teemana on "Italialaiset tuulet Suomen saloissa."

Urut ja Elokuva -konsertissa keskiviikkona 6. lokakuuta saksalainen urkutaiteilija Wolfgang Seifen improvisoi musiikin F.W. Murnaun ohjaamaan mykkäelokuvan klassikkoon Faust.

Tämänkertaisen Pori Organin ohjelma löytyy linkin https://poriorgan.fi/21/ohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta.

Tue Sep 14 13:10:21 EEST 2021