Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Leppänen ja Lehikoinen jatkoon piispanvaalissa

5.11.2020 15.19

Turun arkkihiippakunnan vaalin ensimmäisen kierroksen alustavan laskennan mukaan kaksi eniten ääniä saanutta ovat hiippakuntadekaani Mari Leppänen (357 ääntä) ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen (327 ääntä).

Malmin kirkkoherra Heikki Arikka sai 168 ääntä ja Porin Teljän kirkkoherra Kaisa Huhtala 152 ääntä.

Toinen kierros käydään torstaina 3. joulukuuta. Vaalin voittanut tuleva piispa on median tavattavissa kyseisenä päivänä kello 18 Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa järjestettävässä tilaisuudessa.

Vaali vahvistetaan 4. joulukuuta tuomiokapitulin istunnossa, joka alkaa kello 14.

Toisen kierroksen ehdokkaiden välinen keskustelu järjestetään keskiviikkona 18.11. 2020 kello 18 Turun tuomiokirkossa yhteistyössä Ylen kanssa. Keskustelu striimataan ja sitä on mahdollista tulla seuraamaan myös paikan päälle.

Ensimmäisen kierroksen tulos vahvistetaan 9. marraskuuta klo 10 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa. Äänestysprosentti oli 84,8.

Äänioikeus on hiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä samalla määrällä seurakuntien valitsemia maallikkojäseniä. Äänioikeutettuja oli yhteensä 1191.

Tulokset vahvistetaan maanantaina 9. marraskuuta kello 10 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa.

Mari Leppänen on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntaavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.

Jouni Lehikoinen on työskennellyt Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2003. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Karinaisten ja Paimion seurakuntien kirkkoherrana.