Kirkkohallitus hyväksyi Lavian liittymisen Noormarkkuun

10.9.2020 12.10

Kirkkohallitus on istunnossaan hyväksynyt Lavian seurakunnan liittymisen Noormarkkuun vuodenvaihteesta alkaen. Näin ollen Lavian seurakunta lakkautetaan vuoden lopussa ja liitetään Noormarkun seurakuntaan ensi vuoden alusta lukien. Samalla lakkautetaan myös Lavian seurakunnan kirkkoherran virka.

Lakkautettavan Lavian seurakunnan päätoimiset viranhaltijat ja työntekijät siirretään laajentuvan Noormarkun seurakunnan palvelukseen. Lavian seurakunnan omaisuus siirtyy niinikään Noormarkulle.

Kirkkohallituksen käsittelyyn liitosasia tuli tuomiokapitulista, joka niinikään teki taannoin liitoksesta myönteisen päätöksen.