Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Teljän seurakunta vetoaa Joy Osadolorin puolesta

10.12.2019 10.32

Porin Teljän seurakuntaneuvosto pyytää maahanmuuttovirasto Migriltä, että se toimisi seurakunnan alueella asuvan Joy Osadolorin ja hänen alaikäisen poikansa Voice Enoman käännyttämisen estämiseksi.

Eilen maanantaina muotoilemassaan lausunnossa seurakuntaneuvosto muistuttaa, että nigerialaissyntyinen Osadolor pakotettiin Italiassa työskentelemään prostituoituna. Samoin hänen entinen aviomiehensä pakotti hänet prostituutioon väkivallalla uhaten.

Lapsella on kehossa arpia isän väkivallasta. Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä on tunnistanut äidin ihmiskaupan uhriksi.

–Suomen viranomaiset eivät myönnä, että uhka on yhä todellinen. Äiti ja lapsi ovat haavoittuvassa asemassa ja tarvitsevat suojelua. Viranomaiset haluavat pakkopalauttaa äidin ja lapsen Italiaan, jossa maan pakolaisista kuormittuneessa tilanteessa kamppailevat viranomaiset eivät pysty suojelemaan heitä ihmiskaupalta, seurakuntaneuvosto korostaa https://www.adressit.com -sivustolla julkaistussa vetoomuksessaan (https://www.adressit.com/alkaa_palauttako_ihmiskaupan_uhria_joy_osadoloria_ja_hanen_lastaan).

Teljäläiset vetoavat suureen yleisöön, että se auttaisi äitiä ja lasta allekirjoittamalla vetoomuksen ohessa olevan addressin.