Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut muuttuvat

26.11.2019 11.36

Kirkkohallituksen täysistunto käsitteli uudestaan kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittäviä maksuja kokouksessaan tiistaina 26. marraskuuta. Tämä johtuu siitä, ettei lokakuussa tehdyssä päätöksessä oltu huomioitu digitoidusta aineistoista pyydettävää materiaalia ja niiden maksullisuutta.

Digitoitujen kirkonkirjojen kuvatiedostojen kopioimisesta aiheutuva työ on 45 euroa. Jos kopioimisesta aiheutuu työtä on enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa.

Lisäksi veloitetaan kirkonkirjoihin perustuvan aineiston kopiosta 9 euroa kuvalta.

Muutoin kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut kerrottiin lokakuun täysistuntouutisessa.

Kirkkohallituksen täysistunto pyytää määräyksestä kirkon laintarkastustoimikunnan lausuntoa.

Hintamuutokset astuvat voimaan ensi vuoden alussa. Kirkon virkatodistuksista veloittamia maksuja tarkistettiin, että ne ovat yhdenmukaisia maistraatin veloittamien maksujen kanssa.