Retriitit

"Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää" (Mark. 6:30-34)

Tämä Jeesuksen oppilailleen antama esimerkki vetäytymisestä kuvaa hyvin hiljaisuuden retriitin keskeistä periaatetta: irrottautumista siitä, mikä uuvuttaa, lähtemistä yhdessä lähelle luontoa ja Kolmiyhteistä Jumalaa.

Sana retriitti merkitsee takaisin, erilleen vetäytymistä. Retriitti on mahdollisuus antaa tilaa levähtää ja kuunnella itseään, avautua rauhassa Jumalan sanan puhutteluun.

Monenlaisen elämän vaatimusten ja epävarmuuden keskellä usein hukkaannumme. Retriittihiljaisuus on yksinkertaisuutta, joka auttaa erottamaan oleellisen ja merkityksellisen elämässämme.

Hiljaisuuden vaalimisesta

Hiljaisuus on matka. Hiljaisuuden viljelystä on tullut tärkeä ja oleellinen osa seurakuntien työtä. Määrätietoinen hiljaisuuden harjoittaminen on levinnyt kaikkialle Suomeen. Yhteiskunnan nopea muutos, yhä monimutkaisemmaksi käyvä elämä ja sen epävarmuus leimaavat tämän ajan ihmisten kokemuksia.

On yhä vaikeampaa hahmottaa entistä monimutkaisemmaksi ja haastavammaksi käyvää elämää. Hiljaisuuteen vetäytyminen on toisinaan tarpeen, jotta voisimme hahmottaa elämäämme.

Hiljaisuus on matka kohti yksinkertaisuutta ja mutkattomuutta. Se auttaa löytämään, mikä elämässä on oleellista ja merkityksellistä. Hiljaisuus kutsuu kuulostelemaan omaa sisintä ja Jumalan ääntä.

Päiväretriitti neuloen, virkaten tai ilman käsityötä.
Tervetuloa klo 10 alkavaan messuun ja kirkkokahveille!

Miniretriittiä neuloen vietämme klo 12–16.
Retriitin aikana sinulla on mahdollisuus hiljentymiseen
käsityön ja mietiskelytekstien äärellä.
Halutessasi voit käydä välillä ulkoilemassa.

Noin klo 14 nautimme kevyen aterian.
Ateriasta perimme 5 euron omakustannusmaksun,
muuten retriitti on ilmainen.

Lisätietoja:
Helena Kuusiranta
helena.kuusiranta@evl.fi

Pirjo Tiira
pirjo.tiira@evl.fi

Ilmoittautuminen:
Soittamalla
0447 309 660 ma–pe klo 9–12

Sähköpostitse
meri-pori@evl.fi

Katso tarkemmin:

Portaat Junnilassa.

Kuuntelemaan jää Herraasi

Hiljaisuuden retriitti Reposaaren Junnilassa 20.-22.9.2019 . Retriitti alkaa perjantaina lounaalla ja päättyy sunnuntaina iltapäiväkahviin. Retriitin hinta on 114 € (sisältää liinavaatteet).
Retriitin ohjaajina toimivat Maritta Grönroos ja Anne-Marie Grundstén.

Ilmoittautumiset 5.9. mennessä  puh. 02 - 6238700 tai s-postitse puhelinvaihde.pori@evl.fi. Tiedustelut Anne-Marie Grundstenilta puh. 0400 -309854 tai anne-marie.grundsten@evl.fi.