Keski-Porin kirkon iltamusiikki

Emmanuel Hocdé

Keski-Porin kirkko

Keski-Porin kirkon syksyn Iltamusiikkisarjan avaa sunnuntaina 28.elokuuta klo 18 Pariisin St. Denys du Saint-Sacrament – kirkon urkuri Emmanuel Hocde. Chartres’n ja Biarritz’n kuuluisien urkukilpailuiden voittajaa Hocdea pidetään yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista urkureista. Porissa hän soittaa J.S. Bachin, Auguste Fauchard’n, Louis Viernen, Camille Saint-Saëns’n ja Maurice Duruflé’n musiikkia.

Emmanuel Hocdé aloitti urkujensoiton opintonsa Saint Maur des Fossés´n Konservatoriossa Gaston Litaizen johdolla sekä Louis Robilliardin urkuluokalla Lyonin Konservatoriossa saavuttaen Premier Prix-palkinnon.

Vuonna 1992 Hocdé jatkoi opintojaan Pariisin Konservatoriossa Michel Chapuis’n ja Olivier Latryn urkuluokalla saavuttaen Premier Prix-palkinnot sekä urkujensoitossa että basso continuossa.

Urkuimprovisaatio-opinnot Lyonin Konservatoriossa Loïc Mallien johdolla päättyivät diplomiin vuonna 2001. samana vuonna hän voitti ”André Marchal”- ja ”J. Englert Marchal” – palkinnot Biarritzin kansainvälisessä urkukilpailussa.

Vuonna 2002 Hocdé voitti Chartres´n urkukilpailussa parhaan esiintyjän palkinnon lisäksi J.S. Bach – palkinnon.

Emmanuel Hocdé on esiintynyt Euroopan ja USA:n tärkeimmillä urkufestivaaleilla. Monien maiden yleisradioyhtiöt ovat taltioineet hänen konserttejaan, kuten Radio Classica (Espanja), Radio Slovenia, Radio Slovakia ja Radio France.

Hocdé toimii urkurina monissa Pariisin kirkoissa (St Denys du Saint-Sacrament, Saint Eloi, Laval Cathedral). Häntä pidetään yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista urkureista Ranskassa.

Konsertin käsiohjelma 10 euroa.

• Musiikki Musiikki

Keski-Porin seurakunta

Urkuri
Keski-Porin seurakunta