Kynttilätapahtuma

su 21.11. kello 17.50 - 19.00
Iso kappeli

Sytytämme kynttilät sunnuntaina 21.11.2021 itsemurhan tehneiden muistopäivänä.

Sytytämme kynttilät sunnuntaina 21.11.2021 itsemurhan tehneiden muistopäivänä.

Kynttiläkulkue lähtee hautausmaan kukkakioskilta (Maantienkadun puolelta) klo 17:50. Kynttilä laksetaan muualle haudattujen muistomerkille.

Tilaisuus jatkuu Isossa kappelissa klo 18 pienellä puheenvuorolla, jonka jälkeen osallistujat voivat hiljentyä musiikin ja teen äärellä.

Kynttilätapahtuma lohduttaa ja rohkaisee itsemurhan kautta läheisensä menettäneitä kertoen, että menetystä on lupa surra ja samaa surua kantavat monet muutkin.

Tapahtumalla kunnioitetaan itsemurhan kautta kuolleiden muistoa. Suomessa itsemurhan kautta kuoli 746  ihmistä vuonna 2019. Keskimäärin itsemurhia tehdään 2-3 päivässä. Aihe koskettaa kaiken ikäisiä ihmisiä sukupuoleen tai sosioekonomiseen asemaan katsomatta.

Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä. Tapahtuma on lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta vuodelta 1992.

Tervetuloa!

Mukana Porin Hyvis ry, Finsami Satakunta ry, SataSote / Itsemurhan ehkäisyhanke