Keski-Porin kirkon iltamusiikki

Esa Toivola, urut
Keski-Porin kirkko

Keski-Porin kirkon iltamusiikkisarjan toisessa konsertissa su 12.9. klo 18 esiintyy Tampereen tuomiokirkon urkuri Esa Toivola. Ohjelmassa mm. Louis Viernen kolmas urkusinfonia.

Konsertin muita säveltäjänimiä ovat Aloÿs Claussmann, Jehan Alain, Nadia Boulanger ja Alexandre Guilmant.

Konserttiohjelmat 10 euroa.

Esa Toivola opiskeli kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa Sibelius-Akatemian Kuopion osastossa, Amsterdamin konservatoriossa ja Piteån musiikkikorkeakoulussa, jossa opinnot päättyivät konserttiurkurin tutkintoon vuonna 2006. Hänen tärkeimpiä opettajiaan ovat olleet Mikko Korhonen ja Hans-Ola Ericsson.

Vuonna 2004 Esa Toivola voitti ensimmäisen palkinnon Nijmegenin kansainvälisessä

urkukilpailussa Alankomaissa. Hän soitti ensikonserttinsa Helsingin Tuomiokirkossa vuonna 2005 ja on konsertoinut ympäri Suomea sekä useissa Euroopan maissa.

Esa Toivola on Tampereen Tuomiokirkon urkuri. Aiemmin hän on toiminut urkujensoiton opettajana Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä sekä Kangasalan seurakunnan kanttorina. Toivolan muusta musiikkitoiminnasta mainittakoon continuo-soittajan tehtävät useissa kirkkomusiikkiproduktioissa sekä mykkäelokuvaesitysten piano- ja urkusäestykset.

Keski-Porin seurakunta

Urkuri
Keski-Porin seurakunta
Hallituskatu 9 b